Ybele van der Veen volgt Henk Berg op als topman Helder Onderwijs

04 juli 2016 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Henk Berg, algemeen directeur van Helder Onderwijs, heeft na 3,5 jaar aan het roer te hebben gestaan van de onderwijsdiensterlener het stokje overgedragen aan Ybele van der Veen.

Helder Onderwijs, opgericht in september vorig jaar na de doorstart van OSGMetrium, is een dienstverlener die digitaal advies en administratiediensten levert aan de onderwijsbranche. Als onderdeel van de doorstartplannen, is tussen algemeen directeur Henk Berg en de toezichthouders afgesproken dat hij zou worden opgevolgd zodra de continuïteit en het toekomstperspectief van Helder Onderwijs dat zou toelaten. “Dat moment is nu aangebroken. Tijd om het stokje over te dragen en ruimte te maken voor nieuw leiderschap”, aldus Berg, die sinds 1 januari 2013 betrokken was bij OSGMetrium.

Ybele van der Veen, Jeroen van der Graaf, Alma Reitsma

Afgelopen maand nam hij formeel afscheid als directeur-bestuurder en is hij opgevolgd door Ybele van der Veen. De nieuwe topman is in oktober 2015 aangetrokken om Helder Onderwijs verder te professionaliseren en te vernieuwen. Dat deed hij onder andere als vestigingsmanager Noord Nederland, een rol die hij voorlopig ook blijft vervullen. “Ybele heeft laten zien de kwaliteiten en motivatie te hebben om te bouwen aan de ambitie van Helder Onderwijs om het beste digitale advies- en administratiebureau voor het onderwijs te worden”, aldus Berg.

Het directieteam bestaat, naast Van der Veen, uit Jeroen van der Graaf als directeur Bedrijfsvoering en plaatsvervanger van Ybele, en Alma Reitsma als directeur Advies.

Gerelateerd: Henk Berg over de nieuwe koers van Helder Onderwijs.