Helder Onderwijs en Unica Schutte ICT verlengen samenwerking

04 maart 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Helder Onderwijs en Unica Schutte ICT hebben aangekondigd dat ze hun samenwerking voortzetten.

Unica Schutte ICT schrok wel even toen Henk Berg, managing director van Helder Onderwijs, in september 2015 vertelde dat het toenmalige OSGMetrium faillissement ging aanvragen. Het advies- en administratiebureau voor de onderwijswereld maakte al ruim drie jaar gebruik van de ICT-diensten van Unica Schutte ICT, een IT-bureau met ruim 150 specialisten en drie vestigingen door het land. “Juist omdat het voor ons cruciaal was dat onze ICT in de lucht bleef, was Unica Schutte ICT de eerste partij met wie wij onze plannen voor een doorstart deelden. Natuurlijk betrokken de gezichten van de directie van Unica Schutte ICT in eerste instantie, maar nog in hetzelfde gesprek draaide dat om. Aan het eind van onze ontmoeting had Unica Schutte ICT volmondig uitgesproken dat wij op hun hulp konden rekenen”, vertelt Berg.

Het faillissement werd op eigen verzoek van OSGMetrium aangevraagd, want volgens Berg had de organisatie in de loop van 2016 zijn betalingsverplichtingen niet meer kunnen nakomen. Onder de naam Helder Onderwijs volgde in september 2015 een doorstart, waarvan de eerste maanden nu achter de rug zijn. Tijdens deze ‘onzekere’ periode bleef dankzij de hulp van Unica Schutte ICT de ICT-omgeving permanent in de lucht. “Unica Schutte ICT heeft haar nek voor ons uitgestoken”, erkent Berg.

Voor Ed Staal, commercieel directeur van Unica Schutte ICT, was de helpende hand die het ICT-bureau bood een logisch gevolg van de jarenlange prettige samenwerking. “We waren natuurlijk verbaasd, maar zagen het ook als een compliment dat wij als een strategische partner werden gezien en als één van de eerste partijen geïnformeerd werden. Ondanks dat een faillissement schade met zich meebrengt, hebben we samen de schouders eronder gezet”, blikt hij terug.

Na een roerige periode heeft Helder Onderwijs inmiddels de organisatie en dienstverlening weer volledig op de rails, en kijkt Berg met vertrouwen naar de toekomst. Daarin is ook een belangrijke rol weggelegd voor Unica Schutte ICT. Het bedrijf beheert de ICT-infrastructuur en het telefonieplatform van het onderwijsbureau, daarnaast gaat het in de tweede helft van dit jaar een nieuw digitaal platform bouwen en uitrollen. “Wij willen het beste digitale advies- en administratiekantoor voor het onderwijs worden. Uiteindelijk is ons streven om zo weinig mogelijk handmatig te werken, zowel bij onze klanten als bij onszelf”, sluit Berg af.

Ondanks het feit dat de omzet voor Unica Schutte ICT is teruggelopen laat Staal weten “trots” te zijn op de overeenkomst en de wijze waarop het bedrijf de komende jaren Helder Onderwijs kan blijven ondersteunen.