Scrum Company versterkt met Willemijn Boskma en Michiel van Gerven

06 juli 2016 Consultancy.nl

Scrum Company is twee Agile Scrum Coaches rijker. Willemijn Boskma en Michiel van Gerven gaan zich de komende tijd namens het bureau uit Utrecht inzetten om organisaties wendbaar en flexibel te maken. 

Door het samenkomen van verschillende megatrends als globalisering, technologie en digitalisering, en de opkomst van nieuwe businessmodellen wordt agililty (‘wendbaarheid’) in alle rangen van de organisatie steeds bepalender voor de concurrentiekracht van ondernemingen. Hierdoor winnen, onder meer, nieuw organiseren en agile werken snel aan terrein, en worden agile technieken als Scrum, Scaled Agile Framework (SAFe) en allerlei hybride vormen steeds vaker omarmd door managers. Met een wendbaardere bedrijfsvoering kunnen organisaties volgens experts snellere en betere resultaten boeken, de klantwaarde verhogen, en het werkplezier op de werkvloer opschroeven. 

Als gevolg hiervan neemt de vraag naar Scrum en agile experts in rap tempo toe. Een van de dienstverleners die actief is in de agile markt is Scrum Company, een specialist in agile organisatieverandering en Scrum projectmanagement. Sinds de oprichting medio 2014 is het Utrechtse adviesbureau sterk gegroeid – vandaag de dag telt het team ruim 15 professionals, werkzaam voor onder andere klanten als Knab, Unicef, Rijkswaterstaat, Rabobank, UMC Utrecht, Ministerie van OCW, Randstad en gemeente Amsterdam.

Scrum Company

Om aan de groeiende vraag naar zijn diensten te kunnen voldoen heeft het bureau zich recent versterkt met twee nieuwe Scrum experts: 

Willemijn Boskma studeerde geschiedenis aan de Rijksuniveristeit Groningen en Management aan de Nyenrode Business Universiteit. Tijdens haar studie liep ze stage bij consultancybureau Social Capital Company en verzekeraar a.s.r. Daar maakte zij voor het eerst kennis met de verschillende gedaantes van agile en Scrum. “Het zou mij niet verbazen als er op de arbeidsmarkt van de toekomst veel meer gewerkt wordt vanuit het agile gedachtegoed. Steeds vaker zie ik dat mensen – klanten én medewerkers – centraal komen te staan, het werken in korte perioden, het opleveren van werkbare producten en inspelen op verandering de boventoon gaat voeren.”

In mei sloot ze zich aan bij Scrum Company. Een belangrijke reden voor haar om met Scrum aan de slag te gaan is de wil en de drive om meer energie, plezier en teamgevoel in projectwerk te brengen en de wens om andere organisaties en mensen hier kennis mee te laten maken. “Ik heb ervaren dat Scrum de manier is om projecten aan te vliegen waarin plezier, teamwerk en persoonlijke uitdaging goed tot hun recht komen. Met expertise, humor en een kritische blik train, coach en ondersteun ik organisaties in het wendbaar en flexibel worden. Zodat we in de toekomst op projectmatige wijze met plezier en snelheid, resultaat kunnen bereiken.”

Michiel van Gerven is afkomstig uit de internetbranche en vervulde daar verschillende project coördinatie en consultancy opdrachten op online gebied voor organisaties als ING, CZ, KONE en Rijkswaterstaat. Hij zag binnen zijn werk grote verschillen in effectiviteit van organisaties. Op deze manier kwam hij voor het eerst in aanraking met agile en Scrum. Deze manier van werken in geïntegreerde teams bleek bijzonder effectief en daarnaast had iedereen ook nog eens meer lol in het werk. Het verspreiden van dit gedachtegoed en het ook buiten de IT inzetten van zijn ervaringen met Scrum en agile motiveerden hem om per 1 juni de carrièreswitch te maken en zich aan te sluiten bij Scrum Company.

Willemijn Boskma - Michiel van Gerven en Nienke van de Hoef - Scrum CompanyIn van Gerven’s ideale wereld staan organisaties open voor veranderingen en bieden ze hun medewerkers de ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid. “Naar mijn idee is de enige manier om het beste uit je collega's te halen hen de ruimte te geven om dingen uit te proberen en het vertrouwen om te falen. Immers wie faalt heeft iets geprobeerd en geleerd!”

Groei in het vooruitschiet
Met de uitbreiding met Boskma en Van Gerven heeft Scrum Company ook in 2016 zijn groei voortgezet, en blijft zich ook de komende periode inzetten op verdere groei. Nienke van de Hoef, medeoprichter van Scrum Company (daarvoor adviseur bij Hiemstra & De Vries): “Wendbaar en flexibel werken wordt door steeds meer organisaties als essentieel ervaren. Met onze kennis en expertise van Scrum en agile helpen wij organisaties toekomstbestendig te worden.”

Meer weten over Scrum? In de volgende video legt Scrum Company de agile werkwijze uit: Scrum in minder dan vijf minuten


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup