Scrum Company start label voor consultancy: Organize Agile

29 maart 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Scrum Company heeft zijn consultancy- en implementatiedienstverlening ondergebracht in een apart label: Organize Agile.

Sinds de oprichting zo’n vijf jaar geleden, is Scrum Company uitgegroeid tot een van de grotere spelers in de agile coaching-, training- en consultancymarkt. De consultancypraktijk helpt klanten met het ontwerpen van hun agile transities en het managen van het verandertraject. Ter ondersteuning van de verandering, spendeert Scrum Company ook veel tijd aan professionele ontwikkeling en kennisoverdracht, waarvoor het agile coaches en trainers inzet.

De trainingspraktijk van Scrum Company heeft zich ontwikkeld tot een vrijwel op zichzelf staande operatie – de afgelopen jaren hebben duizenden mensen een agile training doorlopen, variërend van tweedaagse basistrainingen tot zware, twaalfdaagse agile coach-opleidingen.

Om zijn high-end consultancydienstverlening beter te onderscheiden van zijn trainingdiensten, waarmee Scrum Company opereert in een markt met steeds meer prijsvechters, hebben oprichters Nienke van de Hoef en Gidion Peters besloten om het bedrijf op te splitsen. Scrum Company blijft de aanbieder van trainingen en opleidingen op het gebied van onder meer Scaled Agile, Agile Coaching en Agile leiderschap. “Onze focus blijft liggen op stevige, hoogwaardige opleidingen. Het prijskaartje dat daarbij hoort, betekent dat de aanmeldingen serieus zijn – van mensen die er echt voor willen gaan”, aldus Peters.

Scrum Company start label voor consultancy: Organize Agile

Organize Agile

Het nieuwe, afzonderlijke label voor consultancy- en implementatiedienstverlening – Organize Agile – helpt mensen, teams en organisaties zich klaar te maken voor agile werken. Peters: “Dat gaat verder dan het invoeren van een methodiek of werkwijze: het betekent het vernieuwen van manieren van denken. De adviseurs en coaches van Organize Agile zijn daarom een vertrouwde partner van leiders en teams met een flinke portie lef.” Ook stelt Peters dat het bedrijf in zijn aanpak verder gaat dan het bekende agile repertoire – “nieuwe manieren van denken uit de wereld van design, de startup-wereld en marketing zijn een inspiratie voor de oplossingen van Organize Agile.”

Van de Hoef voegt toe: “Bij Organize Agile geloven we dat in iedereen een veranderaar zit, teams de motor zijn van vernieuwing en wendbare organisaties de toekomst hebben. We helpen organisaties vanuit onze kennis van organisatieontwikkeling en veranderkunde, en beheersen de harde én zachte kant van agile organiseren.” Tot de klantenkring van het bureau behoren publieke sectororganisaties, Fortune 100-bedrijven, en tal van Nederlandse ondernemingen.

Als onderdeel van zijn groeidoelstellingen zal Organize Agile zijn kantoor binnenkort verhuizen naar Creative Valley, op het vernieuwde Utrecht Centraal. Minke Buizer, Agile coach bij Organize Agile, zegt over de ambities: “We zien onszelf als een scale-up: we hebben een serieuze schaal bereikt en willen door. Dat vraagt ook iets van het leiderschap van de organisatie en het voortdurend vernieuwen van de kennis en vaardigheden van ons team.”