Magnus voegt EPM toe aan SAP Recognized Expertise Partnerships

01 juli 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

SAP heeft Magnus benoemd tot SAP Recognized Expertise Partner voor Enterprise Performance Management (EPM). Het is voor het bureau uit Naarden de zesde SAP certificering.

Om het kaf van koren te scheiden als het gaat om SAP expertise heeft de Duitse ERP-gigant verschillende programma’s waarmee het de kwaliteit van de dienstverlening van externe dienstverleners en leveranciers beoordeelt. In totaal heeft SAP zes verschillende partner-categorieën, waaronder ‘SAP Services Partners’. Hiermee wil het klanten makkelijker maken om tot een keuze voor een externe partner komen. 

Onder de SAP Services Partners worden bedrijven erkend die een gevestigde track record hebben bij de implementatie van SAP oplossingen en het leveren van support diensten. Organisaties die beschikken over bewezen kennis en ervaring, voldoende SAP gecertificeerde consultants en aantoonbare resultaten bij opdrachtgevers verkrijgen de zogeheten ‘SAP Recognized Expertise partner’ status. 

Een van de bureaus die zich al jarenlang zo’n partner mag noemen is Magnus, een adviesbureau uit Naarden. Magnus is, via zijn SAP consultancy dochter Magnus Blue, al meer dan twee decennia actief op het gebied van ERP-dienstverlening en een van de SAP-voorlopers in ons land.

Magnus voegt EPM toe aan SAP Recognized Expertise Partnerships

Sinds de zomer van 2014 mag de dienstverlener zich SAP Recognized Expertise Partner noemen op vijf gebieden: Business Intelligence (BI), Datawarehousing, Finance, Product Lifecycle and Innovation Management (PLM), en Enterprise Asset Management (EAM). Afgelopen week kreeg het bureau te horen dat het vanaf heden ook een zesde erkenning op zijn palmares kan schrijven: Enterprise Performance Management (EPM). Onder EPM vallen onder andere projecten op het gebied van Business Planning & Consolidation, Financial Information Management, en Disclosure Management.

“De ervaring was er al, maar nu is het officieel”, aldus Magnus. Jaren geleden voerde het bureau het eerste SAP BPC project in Nederland uit bij Sanoma. Inmiddels zijn er vele EPM projecten uitgevoerd bij onder meer PVH, Rabobank Nederland, ABN Amro Lease en VolkerWessels.

Maarten Obels, Solution Principal EPM bij SAP, zegt: “Met zijn Recognized Expertise Partnerships op het gebied van Financial Management, Business Intelligence, Datawarehousing én Enterprise Performance Management (SAP BPC) onderscheidt Magnus zich nadrukkelijk van andere partners die zich beperken tot één van deze productlijnen. Hiermee sorteert Magnus voor als kennispartner op het gebied van S4/HANA Finance, waar al deze producten samen komen.”