BDO werft Grant Thornton team en opent 4 kantoren in Zweden

26 mei 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

BDO heeft recentelijk zijn netwerk uitgebreid met vier nieuwe kantoren in Zweden. Als onderdeel van zijn expansiedrift heeft het bureau zes partners en veertien professionals aangetrokken die afkomstig zijn van zakelijke dienstverlener Grant Thornton. Begin 2016 ‘kaapte’ BDO Italië al vijftig professionals weg bij zijn rivaal.

Accountants- en adviesorganisatie BDO heeft een drukke paar maanden achter de rug in Zweden. Het bureau heeft de afgelopen maanden vier nieuwe kantoren geopend in Nyköping, Eskilstuna, Luleå en Jönköping. Om de nieuwe kantoren te bemannen heeft het bureau een strategische zet gedaan door vooral personeel van Grant Thornton Zweden aan te nemen. In totaal maakten 6 partners en 14 professionals de overstap naar de tegenstander. Inclusief de nieuwe aanwinsten heeft BDO Zweden nu meer dan 500 professionals in dienst, die verspreid zijn over 24 kantoren.

BDO werft Grant Thornton team en opent 4 kantoren in Zweden

Carl-Johan Kjellman, Managing Partner van BDO Zweden, geeft aan “extreem trots” te zijn om de ex-Grant Thornton partners en professionals te mogen verwelkomen. Hij voegt toe: “Voor drie jaar op rij heeft BDO Zweden zich van alle prominente accounting en consultancybureaus de nummer één mogen noemen op het gebied van klanttevredenheid. Dit is meer dan alleen een lokaal succes voor het BDO netwerk, aangezien wij ernaar streven uitzonderlijke service te verlenen aan onze klanten in alle industrieën en alle regio’s ter wereld.”

Torbjörn Lundh, directievoorzitter van BDO Zweden en zelf een voormalig Grant Thornton partner, vult aan: “Iedereen bij BDO Zweden gelooft dat klantrelaties niet alleen gebaseerd zijn op diepgaande kennis, maar ook op respect, vertrouwen en transparantie. We stimuleren vooruitdenkendheid en streven ernaar altijd een werkomgeving te faciliteren waarin teamwork op alle gebieden er echt toe doet. We kijken er naar uit om verder te groeien binnen het sterke wereldwijde BDO-netwerk.”

BDO Italië
De strategische werving van BDO Zweden is de tweede keer in korte tijd dat BDO meerdere professionals van rivaal Grant Thornton weet aan te trekken. Begin 2016 wist BDO Italië maar liefst vijftig professionals van zijn rivaal over te nemen, waaronder ook zeven partners.