50 Grant Thornton professionals naar branchegenoot BDO

12 februari 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

BDO heeft zijn footprint in Italië aanzienlijk uitgebreid door bijna 50 Grant Thornton professionals, waaronder zeven partners, aan te nemen. Met deze stap is het totale personeelsbestand van de zakelijk dienstverlener in het land gegroeid naar rond de 700 professionals. Simone Del Bianco, Managing Partner van BDO Italië, spreekt van “een belangrijke stap, die BDO’s dienstverlening aanzienlijk verbetert.”

Wereldwijd is accountants- en adviesorganisatie BDO actief in 154 landen, en heeft het ruim 1.400 kantoren en een personeelsbestand van ruim 64.000 professionals. De Italiaanse organisatie van de zakelijk dienstverlener telt anno 2016 twintig kantoren, waaronder uitvalsbasissen in Cagliari, Rome, Milaan, Turijn, Florence, en Napels.

Per 1 januari 2016 heeft het Italiaanse kantoor van BDO, dat werd opgericht in 1965, zijn team versterkt met circa 50 nieuwe professionals van Grant Thornton, waaronder ook zeven partners. Het team dat is ‘weggekaapt’ bij zijn branchegenoot biedt een breed pakket aan accounting en consulting diensten voor nationale en internationale klanten, binnen uiteenlopende sectoren en industrieën. De nieuwe aanwinsten zullen worden toegewezen aan vijf verschillende BDO kantoren: Milaan, Bergamo, Novara, Verona en Vicenza. Met de toevoeging van de Grant Thornton professionals telt het Italiaanse personeelsbestand van BDO inmiddels zo’n 700 werknemers.

Simone Del Bianco, Managing Partner van BDO Italië, stelt dat de wervinggolf “een belangrijke stap is die BDO’s dienstverlening in Italië aanzienlijk verbetert”. Volgens Del Bianco is zijn land “een van de belangrijkste” markten voor BDO in Europa. “Deze uitbreiding betekent niet alleen dat ons kantoor er leidende sector experts met een sterke reputatie bij krijgt, maar ook een aantal prominente klanten door het hele land.”

“Onze klanten zullen nog steeds de lokale, hands-on dienstverlening ontvangen die zij waarderen, maar krijgen nu ook toegang tot de bredere expertise en middelen vanuit BDO’s wereldwijde netwerk”, voegt Lelio Bigogno toe, een van de zeven Grant Thornton partners die de overstap heeft gemaakt. “BDO heeft een unieke positionering om middelgrote bedrijven door heel Italië te voorzien van exceptionele diensten.”

Anders Heede, die leiding geeft aan BDO’s EMEA-regio, zegt in een reactie: “Deze stap bouwt verder op BDO’s krachtige aanwezigheid in een belangrijke marktplaats en zal de toch al indrukwekkende prestaties van het bureau in afgelopen jaren verder versterken.” Met zijn blik op de toekomst laat Heede weten dat het bureau altijd op de uitkijk is voor kansen voor verdere uitbreiding. Hij stelt: “Ik vertrouw erop dat we de komende maanden nog meer fusie-activiteiten zullen gaan zien.”