EY organiseert Business Game voor 3de jaars Erasmus studenten

03 mei 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In mei organiseert het Rotterdamse kantoor van Big Four accountants- en adviesorganisatie EY een uitdagende business game voor studenten. Door mee te doen aan de game krijgen deelnemers volgens EY een goede indruk over de hoe het er binnen de internationele organisatie aan toe gaat en leren ze de verschilende afdelingen en professionals kennen. Studenten gaan bovendien aan de slag met een uitdagende praktijkopdracht.

Met ruim 212.000 medewerkers en wereldwijd meer dan 700 kantoren in 150 landen, is EY een van de vier grootste accountancy en consultancybedrijven ter wereld. Net als zijn Big Four branchegenoten verzorgt EY, dat het afgelopen jaar een sterk jaar achter de rug heeft, jaarlijks diverse inhousedagen en business courses om in contact te komen met nieuwe talenten. Ook is EY regelmatig betrokken bij grotere recruitmentevents. Zo was EY bijvoorbeeld begin dit jaar aanwezig tijdens de Erasmus Recruitment Days, waar diverse EY professionals inhoudelijke bijdragen leverden. In Nederland wordt EY gezien als een populaire werkgever onder starters.

Om ambitieuze studenten kennis te laten maken met de wereld van accountancy en hen in de praktijk te laten ervaren hoe het is om als EY accountant te werken, organiseert EY op 13 mei aanstaande de EY Business Game. Het evenement staat open voor alle derdejaarsstudenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam en vindt in samenwerking met de Erasmus Universiteit plaats op het Rotterdamse kantoor van EY. Het programma start om 14.00 uur en duurt tot 18.00 uur, waarna bovendien een borrel gehouden zal worden.

Tijdens deze middag zullen enkele specialisten uit de accountancypraktijk van EY diverse inhoudelijke bijdragen leveren, waarna de deelnemende studenten vervolgens aan de slag gaan met een real life business case. Gedurende de interactieve middag bekijken deelnemers onder meer de jaarrekening, wet- en regelgeving en andere belangrijke bronnen. Samen met EY accountants sparren de deelnemers over hun ideeën en geven in teamverband tenslotte een presentatie. Gedurende de EY Business Game maken de deelnemers kennis met de verschillende afdelingen van EY en krijgen ze verder inzicht in het klantenpakket van EY: van financiële instellingen en internationale profit organisaties tot publieke instellingen. 

Volgens EY krijgen de deelnemende studenten door hun deelname aan de business game “een goede indruk hoe het er binnen de internationale organisatie van EY aan toegaat.” Studenten die interesse hebben om de accountancypraktijk van EY te leren kennen en hun tanden in een real life case te zetten, kunnen zich tot 9 mei inschrijven voor de EY Business Game.