Robert Neeleman versterkt directie van VirtualCC

19 april 2016 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

The Virtual Consulting Company, VirtualCC, heeft het directieteam per 1 april versterkt met Robert Neeleman. De ervaren bestuurder, consultant en investeerder gaat aan de slag als CEO. Hierdoor krijgt oprichter Marco Cevat de ruimte om zich volledig te richten op het managen van consulting projecten.

Robert Neeleman heeft meer dan dertig jaar ervaring in management, consulting en ondernemen. Na jaren gewerkt te hebben in de chemische / olie & gas industrie maakt hij mid jaren ’90 de overstap naar de mediasector en kantoorartikelensector, waar hij vervolgens jarenlang leidinggevende rollen bekleedde bij onder meer Reed Elsevier en Corporate Express. Sindsdien heeft hij een stevige track record opgebouwd als consultant en interim manager. Neeleman is, via consultancybureau Rubin & Bentey (onderdeel van Nexus Asset Management), betrokken geweest bij tientallen complexe transformaties, overnames en integraties bij met name beursgenoteerde ondernemingen. Ook heeft hij op tijdelijke basis verschillende interim CxO functies ingevuld.

Naast zijn consultingwerk is Neeleman als investeerder bij ondernemingen betrokken die hun autonome groei willen aanjagen danwel zich in financiële problemen bevinden en op zich opnieuw moeten positioneren met een nieuwe strategie. Ook is hij steeds actiever als investeerder in de wereld van startups.

In zijn nieuwe rol als CEO bij VirtualCC heeft Neeleman de taak gekregen om de marktpositie van het bedrijf verder uit te bouwen. Het adviesbedrijf biedt volgens eigen zeggen een uniek consulting concept aan, en bouwt onder klanten steeds meer bekendheid op. Met een “krachtiger marktbenadering” hoopt Neeleman een verdere impuls te geven aan de positionering. Hierbij staat het eindresultaat centraal: “pas als de klant succesvol is zijn wij het ook”.

Door de komst van Neeleman wordt VirtualCC oprichter Marco Cevat vrijgespeeld om zich meer te richten op klantwerk. Cevat laat weten “enorm blij te zijn” met de komst van Neeleman, en voegt toe: “We hebben niet alleen een fantastische CEO aan hem, maar ook onze samenwerking op het terrein van ventures is de volgende stap naar het garanderen van succes voor onze opdrachtgevers. We willen ze het vertrouwen geven dat we méér brengen dan goede ideeën, maar ook dat we van-kop-tot-staart in staat zijn de veranderingen uit te voeren en daar de verantwoordelijkheid voor te nemen.”

Neeleman is overigens een goede bekende van Cevat. De twee hebben sinds de start van VirtualCC in 2014 al “een aantal keer nauw samengewerkt bij zowel de verwerving als realisatie van opdrachten”, laat Cevat weten. “Dat hij zich nu als CEO aan ons versterkt onderstreept eens te meer onze wens wezenlijke veranderingen in de consultingmarkt teweeg te brengen.”

Naast zijn werk voor VirtualCC blijft Neeleman betrokken bij Rubin & Bentey en als toezichthouder bij verschillende instellingen.