Vintura steunt de Sustainable Healthcare Challenge 2016

15 april 2016 Consultancy.nl

Zorgadviesbureau Vintura is dit jaar nauw betrokken bij de Sustainable Healthcare Challenge. Zo heeft het bureau onlangs een masterclass verzorgd voor de stichting – die evenementen organiseert om innovatie en ondernemerschap in de zorgsector te stimuleren – en voorziet Vintura de stichting van financiële steun als partner.

In 2012 besloten drie studenten – Jan-Jaap Verhoef, Luuk Veeken en Maarten Boertien – om een bedrijf op te richten gericht op innovatie in de gezondheidszorg. Om hun bedrijf naamsbekendheid te geven besloten de drie een wedstrijd te organiseren waarbij studenten en jonge zorgondernemers hun ideeën voor zorginnovatie konden pitchen en zo financiële of structurele steun konden winnen bij het verwezenlijken van hun ideeën. De zorginnovatiewedstrijd, Sustainable Healthcare Challenge (SHC) genaamd, bleek een groot succes, en is sindsdien ieder jaar georganiseerd.

Aan de SHC zelf gaan een aantal evenementen vooraf. Zo wordt er voor de deelnemers een inspiratie-dag georganiseerd en krijgen zij de kans deel te nemen aan een masterclass. Deelname aan deze evenementen brengt de jonge zorgondernemers en studenten in contact met de praktijk, en met elkaar. Zo wordt volgens de initiatiefnemers “een voedingsbodem gecreëerd voor innovatieve ideeën die bijdragen aan een duurzaam zorgsysteem”.

Net als voorgaande jaren wordt ook in 2016 weer een editie van de SHC georganiseerd. Dit jaar bestaat het volledige programma uit een kick-off (17 februari), een masterclass (23 maart), en na afloop van het SHC-traject het Challenge & Congres-evenement op 1 juni. Om de evenementen en de Challenge te realiseren, werkt SHC samen met een aantal partners uit het Nederlandse bedrijfsleven en de zorgsector. Onder deze partners bevindt zich ook Vintura, een zorgadviesbureau uit Baarn dat vorig jaar zijn 15-jarig bestaan vierde. Partners van de SHC ondersteunen de stichting met verschillende bijdrages, zowel financieel als via bijvoorbeeld pro bono dienstverlening.

Naast financiële ondersteuning, biedt Vintura ook zijn diensten aan de stichting aan, in de vorm van inhoudelijke bijdragen. Tijdens de SHC-masterclass van dit jaar verzorgde Gérard Klop, oprichter van het bureau, een workshop over de thema’s strategie, leiderschap en teamwork – volgens Klop alle drie “belangrijke fundamenten voor het succes van een startende onderneming”. In de workshop werden vragen behandeld als: ‘Wat zijn de kernelementen van strategie en leiderschap?’, en: ‘Waarom zijn strategie, leiderschap en teamwork zo belangrijk?’ Een belangrijke reden om SHC te steunen is volgens Klop dat de ambitie van de Challenge één-op-één aansluit bij de missie van Vintura: ‘Creating meaningful impact in healthcare together’. “Daarnaast is het erg inspirerend om jonge, innovatieve mensen te coachen en te helpen bij het realiseren van hun plannen”, aldus Klop.

Ook op het Congres & Challenge evenement, waar de young professionals en studenten hun innovatieve zorgideeën zullen pitchen, zal Vintura aanwezig zijn samen met andere partners van de SHC. Zij kunnen tijdens de ‘live bidding’ hun geïnvesteerde geld inzetten op bepaalde startups, of hen ondersteunen met ‘in kind’ investeringen, bijvoorbeeld via gratis consulting uren.

Nieuws