Thijs van der Spil verruilt Twynstra Gudde voor The Bridge

07 april 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

The Bridge heeft Thijs van der Spil benoemd tot businessmanager en lid van het managementteam. Van der Spil maakt de overstap van Twynstra Gudde, het moederbedrijf van The Bridge, waar hij sinds begin 2008 werkzaam was.

Thijs van der Spil heeft meer dan tien jaar werkervaring in de adviesbranche. Hij begon zijn loopbaan in 2005 bij accountants- en advieskantoor KPMG, en maakte vervolgens de overstap naar softwarebedrijf Planon, waar hij werkzaam was op het gebied van consulting en IT-projectmanagement. Zo’n twee en een half jaar later, begin 2008,  trad hij in dienst bij Twynstra Gudde. Bij het organisatieadviesbureau uit Amersfoort heeft hij zich met name bezig gehouden met vraagstukken op het snijvlak van ICT en business. “Ik adviseer organisaties over het zo effectief mogelijk inzetten van de IT in hun bedrijfsvoering. Door bedrijfsvoeringsprocessen end-to-end opnieuw uit te vinden, door te digitaliseren en door overbodige kosten en complexiteit te reduceren”, aldus Van der Spil.

De afgelopen jaren heeft hij tientallen klanten, in zowel de publieke als de private sector, geadviseerd over de inrichting en ontwikkeling van informatiesystemen en de consequenties hiervan voor hun processen, mensen en middelen.

Eind maart maakte Van der Spil bekend dat hij de switch heeft gemaakt naar The Bridge business innovators, een bureau dat organisaties begeleidt bij innovatie en (duurzame) business development. Hij blijft hiermee werkzaam binnen de Twynstra Gudde groep – The Bridge is sinds de oprichting in 2000 onderdeel van het adviesbureau. Bij de innovatiespecialist gaat hij als businessmanager aan de slag, waarbij hij de taak krijgt om de positie van The Bridge in de markt verder uit te breiden. Zijn focus zal daarbij met name liggen op diensten als technologische innovatie, agile delivery en adoptie van nieuwe technologieën voor klanten in de gebouwde omgeving en markt van corporate services als IT, human resources, finance en facility management.

“Technologieën als big data, internet of things, robotics, virtual reality en mobile ontwikkelen zich exponentieel. De impact hiervan voor bedrijven, business- en verdienmodellen wordt steeds beter zichtbaar. Organisaties moeten zich daarom een duidelijk beeld gaan vormen van de kansen en bedreigingen die nieuwe technologieën bieden. The Bridge helpt organisaties daarbij; van het creëren van toekomstbeelden tot het nemen van investeringsbeslissingen en de realisatie met de juiste partners”, zegt Van der Spil.

Naast zijn advieswerkzaamheden spreekt Van der Spil regelmatig op congressen, publiceert hij in vakbladen, en doet hij regelmatig onderzoek.