Vivace Ebben, Projectmanager bij The Brown Paper Company

30 september 2011 Consultancy.nl

Vivace Ebben, Projectmanager bij The Brown Paper Company, over haar keuze voor het bureau en haar eerste maanden bij het adviesbedrijf.

Waarom ben je bij The Brown Paper Company komen werken?
“Na een aantal jaren ervaring als adviseur en een aantal ‘life changing events’ heb ik pas op de plaats gemaakt en bedacht hoe mijn ideale werk eruit zou zien. Voor mij zijn er drie aspecten die me het gevoel geven als adviseur een waardevolle bijdrage te leveren bij de klant: 
- het creëren van een positieve beweging op menselijk vlak
- die zorgt dat medewerkers van de opdrachtgever samen gaan werken om doelen te definiëren 
- en deze vervolgens ook halen met zichtbaar en meetbaar resultaat.

Ik werk het liefst en het best in een middelgrote adviesorganisatie met een directe en open cultuur en de mogelijkheid om ondernemend te zijn. Verder wilde ik graag mijn passie voor het creëren van goed onderwijs in Nederland combineren met mijn advieswerk en ook nog wat tijd overhouden voor mijn gezin. In de loop van de selectie gesprekken bleek dit allemaal mogelijk en had ik een sterke klik met de collega’s die ik sprak, kortom verkocht!”

Hoe waren jouw eerste maanden?
“Bijzonder. Ik heb nu in twee maanden meer geleerd dan bij vorige werkgevers in een jaar. De directe feedback van collega’s, het enorme trainingsaanbod en het werk zelf zorgt voor een steile leercurve. Ik werd meteen overal bij betrokken en kon mijn eigen weg zoeken tussen de collega’s. Daardoor zit ik nu op twee projecten die echt passen bij mijn ambities. Ik heb voor het eerst ook mijn netwerk aangesproken om op gesprek te kunnen komen en doe nu met plezier aan ‘sales’.”

Wat was anders dan je dacht in positieve en negatieve zin? 
“Ik dacht dat ik wist wat een open cultuur inhoudt, maar om het ook echt zo te ervaren is aan de ene kant erg confronterend wanneer het gaat om een leerpunt en aan de andere kant heel bevrijdend, wanneer me iets dwars zit en ik dat ook echt kwijt kan. Het is dus even wennen, maar dan heb je ook wat!”

De manier van denken binnen The Brown Paper Company is anders dan bij het gemiddelde bedrijf. Wat  vind jij van deze werkwijze en welke effecten heeft dit op je handelen? 
“Ik heb heel bewust en kritisch naar de BPC gekeken als werkgever. Ik kon ook ergens anders gaan werken voor een hoog vast salaris. De manier van denken en de werkwijze is wat mij betreft een samenvoeging van ‘best practices’ die ik zelf al kende en die ik nog als aanvulling op mijn advieservaring zocht. Het effect is dat ik enorm gemotiveerd ben om te leren, met plezier werk en sales van een must naar een fun element is veranderd.”

Wat wil je nog meer vertellen? 
“Samenwerken binnen de Brown Paper Company betekent dat al je collega’s het beste voor jou en voor je klant willen en dat vind ik bijzonder.”

Nieuws

Meer nieuws over