Voormalig Strategy& topman Peter Mensing in RvC van Ajax

22 maart 2016 Consultancy.nl

Voetbalclub Ajax wil voormalig Strategy& topman Peter Mensing benoemen als commissaris. Op 14 april 2016 wordt tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering besloten of de voormalig management consultant een zetel krijgt in het beleidsorgaan van de voetbalclub.

Peter Mensing (1960) was tussen 1984 en 2008 werkzaam bij Booz Allen Hamilton als respectievelijk consultant, Vice President en Senior Vice President. Na de splitsing van Booz Allen Hamilton in Booz Allen (VS) en Booz & Company (internationaal) werkte hij nog circa vijf jaar voor het laatstgenoemde bedrijf als Vice President, en vervolgens zo’n 1,5 jaar voor Strategy&*. In zijn laatste rol bij het advieskantoor gaf Mensing leiding aan de Europese tak van het consultancybureau – na afronding van de integratie tussen PwC en het voormalige Booz & Company besloot Mensing uit de maatschap te treden.

Mensing, die afkomstig is uit het netwerk van Hans Wijers, wordt samen met Leen Meijaard (Managing Director bij BlackRock) op 14 april 2016 voorgedragen. Mensing en Meijaard worden voorgedragen in de RvC van Ajax als opvolgers van Dolf Collee en RvC-voorzitter Hans Wijers. Collee trad per 6 september 2015 af in verband met zijn benoeming tot algemeen directeur, Wijers kondigde onlangs zijn vertrek aan omdat hij naar eigen zeggen “te druk is”.

Als alles volgens plan verloopt, dan bestaat de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax per 14 april naast Mensing en Meijaard ook uit Leo van Wijk (voorzitter), Theo van Duivenbode en Ernst Ligthart.

* In oktober 2013 werd Booz & Company door PwC overgenomen. Door een juridische clausule met Booz Allen Hamilton werd PwC genoodzaakt om de bedrijfsnaam van Booz & Company te wijzigen, waarbij gekozen werd voor Strategy&.

Nieuws

Meer nieuws over