Pavan Kumar verruilt ABN Amro voor Projective Nederland

31 maart 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Pavan Kumar is afgelopen maand in dienst getreden bij Projective, een specialist in programma- en projectmanagement. Na bijna tien jaar ruilde hij grootbank ABN Amro in voor Projective. “Geen ander bedrijf in Europa is bij mijn weten zo gespecialiseerd als Projective in programma- en projectmanagement in de financiële dienstenindustrie. Voor mij de ideale match.”

Met een master in Computer Applications op zak, ging Pavan Kumar in 2003 aan de slag bij Covansys. Een van zijn voornaamste klanten daar was Citibank. Wanneer hij enkele maanden later de overstap naar Wipro Technologies maakte, bleef hij in de bankensfeer, met Mastercard als klant. In 2006 verhuisde hij van India naar Amsterdam, toen hij als consultant bij Tata Consultancy Services kon beginnen bij ABN Amro. Na bijna tien jaar werkzaam te zijn geweest binnen banking voelde hij dat hij toe was aan iets nieuws.

De keuze viel op Projective, dankzij Karel Ramdin met wie hij samen bij ABN Amro werkte – Ramdin versterkte het bureau in februari vorig jaar. Met zijn bankenachtergrond was Kumar altijd al een aanzienlijk deel van zijn tijd bezig met project-,  programma- en portfoliomanagement op het vlak van financiële diensten en bankieren. Het hoge expertiseniveau van Projective op die domeinen trok hem aan, net als de vlakke structuur van het bedrijf. “Projective onderscheidt zich binnen zijn branche ook op organisatorisch vlak van zijn meer hiërarchische tegenhangers. Het kiest voor betrokken werknemers door middel van een vlakke structuur. Ik ben heel benieuwd om dat in de praktijk te ondervinden”, aldus Kumar.

Voordat hij in dienst trad (per 1 februari) reisde Kumar eind januari met Projective mee naar Berlijn, waar het bureau een grote (internationale) offsite meeting hield. Tijdens een speeddatingsessie maakte hij kennis met verschillende collega’s uit Projective’s kantoren in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Hij werd ook ingewijd in de doelstellingen, focuspunten en prioriteiten van het bedrijf.

Naast zijn advieswerkzaamheden zal Kumar intern bijdragen aan de uitvoering van de HR-taken van Projective Nederland. Deze rol neemt hij over van Barry de Koe. Zijn toekomst bij het bureau ziet hij alvast positief tegemoet: “It will be bright”, zegt hij, waaraan hij toevoegt: “Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan als project-, programma- en portfoliomanager.”

Eerder deze maand nam Wincor Nixdorf, een Duits technologiebedrijf gericht op de bankensector, een meerderheidsbelang in Projective. Met het groeikapitaal wil de projectmanagement-specialist internationaal uitbreiden.