Interview met Jeroen Haster, Partner bij First Consulting

19 mei 2015 Consultancy.nl

Jeroen Haster, die vroeger eigenlijk piloot wilde worden, heeft bedrijfskunde gestudeerd in Eindhoven. Na zijn studietijd is hij gaan werken bij Andersen Consulting en sinds januari 2015 is hij partner bij First Consulting. Om meer te weten over Haster en waarom hij de overstap heeft gemaakt naar First Consulting ging Consultancy.nl met hem in gesprek. 

Kun jij een korte introductie geven van jezelf?
Ik ben 46 jaar, getrouwd en woon samen met mijn vrouw en 3 dochters in Rijswijk (ZH). Als getogen Maastrichtenaar, houd ik van een Bourgondische levensstijl en ben ik een groot aanhanger van het motto dat er naast hard werken ook veel van het leven genoten moet worden! Eén van mijn hobby's is zeilen en ik ben dan ook regelmatig op het water te vinden. Waarbij trouwens de aankomstborrel bij veilige terugkeer in de haven er altijd bij hoort.

Wat dacht je toen je voor het eerst over First Consulting hoorde?
Het is al best lang geleden dat ik voor het eerst over First Consulting hoorde. Het kwam pas meer in the picture toen ik Geert van den Goor sprak, korte tijd na zijn overstap (van Accenture, red.). Ik zag First Consulting als een spin-off van Accenture dat zich voornamelijk focust op de energie markt. Inmiddels ben ik erachter dat dit allang niet meer zo is. First Consulting is uitgegroeid tot een bedrijf dat ook in de sectoren retail, industrie, mobiliteit en telecom actief is.

Waarom heb je uiteindelijk de stap gezet?
Na een periode in de lijn te hebben gewerkt, wilde ik op een gegeven moment weer aan de andere kant van de tafel zitten. Ik wilde weer samen met gedreven professionals in teamverband en projectmatig de problemen te lijf gaan. First Consulting doet dit samen met de business en op de werkvloer, pakt het pragmatisch aan en zorgt er voor dat oplossingen blijvend zijn, dat sprak mij erg aan!

Hoe ziet First Consulting er over 3 jaar uit?
Ik hoop dat First er niet veel anders uit gaat zien. De grootste uitdaging die we als First Consulting de aankomende tijd gaan krijgen, is, ondanks de groei, de charme van het huidige bedrijf behouden. Boven de 150 medewerkers zijn er processen nodig om een bedrijf te kunnen managen. De kunst wordt het om te zorgen dat we niet bureaucratisch worden.

Wat is de next step? Waar focus jij je op de komende tijd?
Mijn focus richt zich met name op de verdere groei van First Consulting in de markten Retail, Industrie en Mobiliteit. Ook in deze markten zijn we er van overtuigd dat First Consulting een belangrijke bijdrage kan leveren aan procesverbeteringen. De kennis en ervaring van onze medewerkers gecombineerd met onze pragmatische aanpak zullen ook in dit marktsegment mijns inziens verfrissend zijn. Daarnaast wil ik er voor zorgen dat First Consulting medewerkers met elkaar in teamverband samen met de medewerkers van onze klanten, lol blijven maken tijdens het werk, dat is voor mij de basis van goed kunnen werken!

Nieuws

Meer nieuws over