Deloitte, Satriun Group en SIS Finance partner van CFO Day

03 maart 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Komende juni vindt in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk de jaarlijkse CFO Day plaats. Tijdens dit financiële congres komen enkele honderden CFO’s, Financieel Directeuren en Finance Vice Presidents bijeen om de belangrijkste trends op het gebied van finance en control te bespreken. Vanuit de adviesbranche hebben zich dit jaar Deloitte, SIS Finance en Satriun Group als partner aan het evenement verbonden.

CFO Day is een grootschalig jaarlijks evenement voor financiële executives. Het event brengt CFO’s en Finance Directors van (inter)nationale organisaties bijeen en biedt een uitgebreid programma waarin onder meer inspiratie, kennis, en netwerken met vakgenoten centraal staan. Tijdens het congres worden de belangrijkste trends en ontwikkelingen besproken en zullen diverse keynote sprekers een inhoudelijke bijdrage leveren. Bezoekers kunnen in uiteenlopende sessies en besloten discussies hun strategische kennis en knowhow versterken, die helpen bij het optimaliseren en realiseren van een succesvolle financiële strategie.

Tijdens de editie van CFO Day van het afgelopen jaar (2015) waren circa 400 CFO’s aanwezig, die gezamenlijk onder meer keken naar hoe bestaande organisaties sneller en exponentiëler kunnen meeveranderen met hun omgeving. Een van de conclusies die tijdens het congres naar voren kwam was dat de capaciteit om snel te leren en kennis om te zetten in actie een van de meest kritische succesfactoren van het digitale tijdperk vormt. Organisaties die massaal kennis weten te verzamelen en erin slagen deze kennis in actie om te zetten en vervolgens exponentieel te laten toenemen zijn winnende organisaties, zo luidde toen de conclusie.

In de editie van 2016 – met als centrale thema ‘Accelerate Learning’ – zullen de aanwezige CFO’s uit de top van Nederland in gesprek over hoe van organisaties ‘lerende organismen’ gemaakt kunnen worden, door kennis te vergaren vanuit medewerkers, ecosysteem en wereldwijde kennisgemeenschappen. De vraag die gesteld wordt is hoe die kennis kan worden omgezet in oplossingen voor klanten en hoe organisaties zich door middel van co-creatie kunnen verbeteren. Daarbij worden de bouwstenen van zulke organisaties onder de loep genomen, wordt gekeken welke veranderingen binnen huidige organisaties nodig zijn en worden best practices getoond uit de praktijk van hoe de CFO een ‘leercultuur’ kan stimuleren.

Onder de keynote spekers van de 2016-editie behoren enkele grote namen in de financiële wereld, waaronder Jan Kees de Jager, CFO bij KPN; Saskia Nijs, Head of Strategy BCD Markets bij Philips Healthcare; Claire-Boonstra, oprichter van Operation Education; en Erik Swelheim, CFO van KLM. Rens de Jong, bekend van BNR, fungeert als Dagvoorzitter.

Zoals ieder jaar wordt CFO Day ook ondersteund door diverse partners, waaronder ook enkele consultancyspelers. Zo is dit jaar accountants- en advieskantoor Deloitte een van de hoofdsponsoren (Diamond Partner) van het evenement, samen met Rabobank en SIS Finance, een financieel adviesbureau met kantoren in Amsterdam en Eindhoven dat organisaties adviseert en ondersteunt op het terrein van management en finance. Platinum Partner van CFO Day is Steens & Partners, een detacheerder die onderdeel uitmaakt van het mondiale netwerk van Jeffreys Henry International (JHI).

Gold Partners zijn softwareontwikkelaar Exact, creditcardmaatschappij American Express en Satriun Group, een financieel consultancybureau uit Amsterdam met zo’n 35 medewerkers in dienst. Satriun ontwerpt, implementeert en ondersteunt Corporate Performance Management (‘CPM’) oplossingen en levert verder diensten op het snijvlak van financial management, regulatory support en change management. Ook vorig jaar mocht het bureau zich onder de Gold Partners van CFO Day scharen. “Satriun Group vindt het belangrijk om dit jaar weer sponsor van CFO Day te zijn. Het stelt ons in staat onze propositie voor te leggen aan onze doelgroep en daarbij met hen in gesprek te gaan. CFO Day is een unieke gelegenheid om honderden CFO’s en finance executives in een dag te bereiken,” aldus Casper van Leeuwen, Managing Partner van Satriun Group.

Tenslotte is Agium, een aanbieder van oplossingen op het gebied van Finance & Control, Silver Partner van het evenement.

CFO Day zal plaatsvinden op dinsdag 1 juni 2016 in Huis ter Duin te Noordwijk aan Zee en is voorbehouden aan CFO’s en Financieel Directeuren die werkzaam zijn voor top 500 organisaties met een minimale omzet van €200 miljoen.