EY topman Marcel van Loo wordt hoofd EY FSO EMEIA

01 april 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De topman van EY, Marcel van Loo, maakt per 1 juli de overstap naar de internationale organisatie van het accountants- en advieskantoor. Van Loo, die sinds medio 2013 aan het roer staat van EY Nederland, wordt Managing Partner van EY Financial Services Organisation voor de EMEIA-regio.

Marcel van Loo is sinds 1989 in dienst bij EY en bekleedde de afgelopen 25+ jaar verschillende leidinggevende functies. In juli 2013 werd hij aangesteld als bestuursvoorzitter (Country Managing Partner) van het bureau – onder zijn leiding wist het kantoor zijn omzet te verhogen van €673 miljoen in 2013 naar €710 miljoen afgelopen boekjaar.

Per 1 juli aanstaande vertrekt Van Loo naar een internationaal bestuur van de accountants- en adviesorganisatie. Hij wordt managing partner van EY Financial Services Organisation (FSO) voor de regio Europa, Midden-Oosten, India en Afrika (EMEIA). Vanuit die rol gaat hij de dienstverlening van EY aan banken, verzekeraars en overige financiële instellingen aansturen in het EMEIA-gebied. Van Loo keert hiermee ook terug op zijn oude vakgebied: voordat hij op 1 juli 2013 bestuursvoorzitter werd, was Van Loo controlerend accountant bij een aantal grote Nederlandse financiële instellingen en zat hij tevens in het bestuur van EY FSO. Ook de EMEIA rol is niet nieuw voor Van Loo: tussen 2010 en 2012 fungeerde hij als Banking & Capital Markets Leader voor EY EMEIA.

Rudi Braes, bestuursvoorzitter van EY België en Regional Managing Partner van EY in België en Nederland, laat weten dat Van Loo een grote rol heeft gespeeld in een zeer uitdagende periode. “Marcel heeft een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de successen die EY in Nederland heeft behaald bij het verwelkomen van nieuwe cliënten. Hierdoor is onze organisatie erin geslaagd om een zeer solide, kwaliteitsvolle en gebalanceerde business portfolio op te bouwen voor de toekomst.”

In een persbericht heeft EY laten weten dat het opvolgingstraject in nauw overleg met de Raad van Commissarissen is opgestart. Daarbij wordt in eerste instantie binnen de Nederlandse organisatie naar een opvolger gekeken.

Hanne Jesca Bax
Voor EY Nederland is Van Loo de tweede bestuurder die binnen korte tijd de overstap maakt naar de internationale organisatie. Hanne Jesca Bax, bestuurslid van EY Nederland van 2011 - 2015, werd onlangs benoemd tot Managing Partner Clients en Markets van EY in EMEIA. Zij werd afgelopen jaar door Bea Haring opgevolgd.

Wereldwijd heeft EY een omzet van $28,7 miljard. De EMEIA regio is goed voor $11,8 miljard.