Bea Haring volgt Hanne Jesca Bax op bij EY

06 maart 2015 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Binnen accountants- en advieskantoor EY is een bestuurswissel aangekondigd. Bea Haring heeft per 1 maart de functie van Managing Partner Markets voor Nederland en België op zich genomen. Ze volgt Hanne Jesca Bax op, die de rol van Deputy Tax Leader voor de EMEIA regio zal gaan bekleden.

Bea Haring begon haar loopbaan bij Big Four accountancy- en advieskantoor EY in 1990. Tien jaar later werd ze benoemd tot partner en vervulde ze de rol van Managing Partner binnen de Human Capital praktijk in Den Haag. In 2003 kreeg ze de leiding over de nationale Human Capital praktijk. Vervolgens maakte Haring deel uit van het Global Human Capital Leadership team. In die rol droeg ze verantwoordelijkheden voor People en Learning en was ze, naast haar werk in de belastingadviespraktijk, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van EY’s Human Capital People strategie. In 2008 werd Bea Haring Talent Leader van het Leadership Team voor België en Nederland. Vanuit haar bestuursfunctie richtte ze zich op het aantrekken, behouden en ontwikkelen van talent binnen de organisatie. Als senior Human Capital Partner werkte ze voor diverse multinationals, met een focus op vraagstukken rondom ‘Global Mobility’.

Bea Haring & Hanne Jesca Bax. EY

Bestuurswissel
Onlangs maakte EY bekend Bea Haring per 1 maart te hebben benoemd als Managing Partner Markets voor Nederland en België. Daarmee vervangt ze bestuurder Hanne Jesca Bax, die sinds 2011 die rol bekleedde binnen het EY bestuur. Bax is binnen EY’s internationale Tax praktijk per 1 maart benoemd tot Deputy Tax Leader voor de EMEIA regio.

Bea Haring neemt in haar nieuwe bestuursfunctie ruime ervaring mee op het vlak van belastingrecht, people management, operational design en business strategy. Haring studeerde Fiscaal Recht aan de Universiteit van Leiden, en behaalde diverse management certificaten aan de IMD Business School, Ashridge en Harvard.