Protiviti Nederland benoemt Jaap Gerkes tot Managing Director

27 januari 2016 Consultancy.nl

Protiviti heeft Jaap Gerkes benoemd tot Managing Director. Gerkes, die al sinds 2006 werkzaam is voor het bureau, geeft samen met Anneke Wieling leiding aan de Nederlandse praktijk.

Jaap Gerkes (44) heeft meer dan 20 jaar ervaring als adviseur, controller, risk manager en extern accountant. Hij begon zijn loopbaan in 1995 bij PwC, waar hij zeven jaar werkzaam bleef. Bij het Big Four kantoor was Gerkes betrokken bij verschillende projecten op het gebied van onder meer accountancy, finance & control, internal audit en risk & compliance. Tussen 2002 en 2006 werkte hij voor VNU, waar hij leiding gaf aan de Internal Control afdeling van de uitgever.

Medio 2006 keerde Gerkes terug naar de adviesbranche, en trad hij in dienst bij Protiviti, een wereldwijd opererende business en IT consulting en internal audit adviesorganisatie. Wereldwijd heeft Protiviti meer dan 70 kantoren, verspreid over 20 landen. Het Nederlandse kantoor, dat in 2006 zijn deuren opende, is gevestigd aan de Amsterdamse Zuidas, in hetzelfde pand als onder meer The Boston Consulting Group.

In 2012 werd Gerkes door Protiviti benoemd tot Director, en zo’n vier jaar later maakt hij wederom promotie naar de rol van Managing Director. Gerkes is binnen Protiviti in Nederland verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van Governance, Risk & Compliance (GRC) en Internal Audit. Hij is tevens lid van het Global Internal Audit team van Protiviti en het management team van Protiviti in ons land. “Mijn aanpak is pragmatisch, efficiënt en gericht op hoge kwaliteit. Daarom ook Protiviti: groot genoeg om de beste dienstverlening te kunnen bieden op het gebied van Riskmanagement, Control en Internal Audit, en klein genoeg om nauw betrokken te zijn bij onze klanten. Dat leidt tot kwaliteit,” aldus Gerkes tegenover Consultancy.nl. 

Gerkes behaalde zijn Bachelor in Business Administration (BBA) aan de Universiteit van Nyenrode en aan de Vrije Universiteit Amsterdam ronde hij de studie Bedrijfseconomie en opleiding tot Register Accountant (RA) succesvol af. Naast zijn werkzaamheden bij Protiviti is Gerkes betrokken bij het Institute of Internal Auditors (IIA) – zo is hij een van de trekkers van de jaarlijkse ‘Internal Audit Innovation Award’.

Nieuws

Meer nieuws over