Protiviti organiseert Internal Audit Innovation Award

25 september 2015 Consultancy.nl

Branchevereniging IIA en consultancybureau Protiviti organiseren voor de tweede keer de Internal Audit Innovation Award, een innovatiecompetitie voor interne auditors. Auditors kunnen hun innovatieve ideeën inzenden om kans te maken op de award, die – na een rondetafelbijeenkomst op 6 oktober – op 5 november, tijdens de algemene ledenvergadering van IIA, zal worden uitgereikt.

Vorig jaar heeft Protiviti, een internationaal consultancybureau gespecialiseerd in Governance, Risk en Compliance (GRC) samen met branchevereniging IIA (Instituut van Internal Auditors) de Internal Audit Innovation Award gelanceerd. Met de innovatiecompetitie zet Protiviti de beste innovatie in het interne auditvakgebied in de schijnwerpers, om zo Internal Audit als vakgebied verder te helpen. In 2014 won Staedion de award, voor de toepassing van processimulatie en gamification binnen het interne audit domein.

Protiviti---Internal-Audit-Innovation-Awards

Internal Audit Innovation Award 2015
In 2015 organiseren Protiviti en IIA – na ‘een succesvolle uitkomst’ vorig jaar – de tweede editie van de Internal Audit Innovation Award. De partners dagen interne auditors en auditteams uit om na te denken over hoe zij hun werk anders en beter kunnen doen: “Hoe creëer je een meerwaarde (voor jezelf en/of je team) door een innovatieve aanpak?” luidt de vraag die de deelnemers zichzelf moeten stellen. Voor de inzendingen kan men denken aan ideeën om audituitkomsten beter te communiceren, nieuwe benaderingen van cultuur en strategie tijdens audits, maar ook slimmer werken met social business tools en unieke trainingsconcepten. “Of één van de waarschijnlijk honderden andere innovatieve onderwerpen waar wij nog niet eens aan hebben gedacht”, voegt Protiviti toe. 

Kandidaten die kans willen maken op de Award kunnen hun innovatieve ideeën voor 2 oktober insturen. Voor meer informatie over de vorm en de aanlevering van de ideeën kunnen interne auditors terecht op de site van de IIA.

De kandidaten worden uitgenodigd om op 6 oktober hun ideeën te komen presenteren tijdens een rondetafelbijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats in het kantoor van Protiviti op de Zuidas. Geïnteresseerden in innovatie in het vakgebied internal audit, kunnen deze bijeenkomst bijwonen – ook als zij niet zelf een innovatief idee hebben ingestuurd. De presentaties worden beoordeeld door een vakkundige jury, die net als vorig jaar onder de leiding staat van IIA Nederland vice-voorzitter John Bendermacher. Wie er met de felbegeerde innovatie-award naar huis gaat wordt bekendgemaakt tijdens de Algemene Ledenvergadering op 5 november in het kantoorgebouw van KPMG. 

Nieuws