Protiviti reikt Internal Audit Innovation Award 2014 uit

03 december 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Afgelopen week vond de officiële huldiging plaats in het kader van de eerder deze maand gehouden ‘Internal Audit Innovation Award’. Brigitte de Vries van Staedion kreeg uit handen van Jaap Gerkes van Protiviti de prijs uitgereikt.

Internal Audit Innovation Award
Eerder dit jaar besloot Protiviti, een gerenommeerd internationaal adviesbureau op het gebied van risico consultancy en internal audit, een innovatiecompetitie te lanceren. Met de zogeheten ‘Internal Audit Innovation Award’ wil Protiviti de best practice innovatie binnen het vakgebied in de schijnwerpers zetten, vanuit de overtuiging dat verdere ontwikkeling van het beroep nauw samenhangt met innovatie. Om de competitie onder de aandacht te brengen van interne auditors werd een samenwerking afgesloten met het IIA*, de beroepsvereniging voor interne auditors.

IIA Award Uitreiking

Officiële huldiging 
Begin november werd op het kantoor van Protiviti op de Zuidas in Amsterdam woningcorporatie Staedion tot winnaar van de Internal Audit Innovation Award uitgeroepen voor hun toepassing van proces-simulatie binnen het interne audit domein. Aan de hand van een procestest/simulatie toonde Brigitte de Vries van Staedion aan hoe het simuleren van een procesaudit zowel enthousiasme aanwakkert als mensen actief betrekt in het audit proces. De jury** koos uiteindelijk unaniem voor de inzending van Staedion. Afgelopen week vond tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de IIA de officiële huldiging van de Internal Audit Innovation Award plaats, waar de prijs door Jaap Gerkes, Director bij Protiviti, werd uitgereikt aan Brigitte de Vries, Internal Auditor bij Staedion.

IIA congres 2015
Naast de uitreiking werd er tijdens de Algemene Ledenvergadering vermeld dat het jaarlijkse IIA congres 2015 inmiddels bekend is. ‘Mind the Gap’ wordt het thema op 18 en 19 juni 2015 op de locatie Hotel Figi en Slot Zeist.

* Het IIA heeft zich ten doel heeft gesteld om uitoefening van internal auditing / interne accountancy op een hoger plan te brengen door het professionaliseren van het vakgebied en de volwassenheid van leden van de vereniging. Het IIA doet dat door onder meer door het faciliteren van onderzoek en het inrichten van een register van professionals die voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen.

** De jury bestond uit John Bendermacher (vice voorzitter IIA), Eelco Brouwer (Protiviti) en Ignatia Mannoe (voorzitter IIA Commissie Young Professionals).