Adviesbureau Protiviti opent een kantoor in Amsterdam

23 januari 2006 Consultancy.nl

Protiviti heeft haar eerste kantoor geopend in Nederland. Het kantoor, gevestigd in Amsterdam, wordt geleid door Carl Messemaeckers van de Graaf en Carolina Wielinga. De twee ervaren voormalig KPMG adviseurs worden verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de Nederlandse praktijk. 

Protiviti is een financieel adviesbureau gespecialiseerd in risk consulting, financial advisory en IT consulting. Het bureau heeft meer 1.500 consultants verspreid over 40 kantoren in Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië. 

Jonathan Burnett, verantwoordelijk voor alle Europese activiteiten van Protiviti: “Na succesvolle lanceringen in Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië zijn wij er van overtuigd dat de Nederlandse markt een enorm groeipotentieel biedt voor Protiviti.”

“Net als in andere Europese landen zien we dat veel adviesbureaus in Nederland advies geven op het gebied van risk management, maar geen van allen is én onafhankelijk, én zo gespecialiseerd én zo wereldwijd aanwezig als Protiviti. Dit is een belangrijke stap in onze internationale groei en mogelijkheden om onze cliënten wereldwijd te ondersteunen.” 

Carl Messemaeckers van de Graaf

Carl Messemaeckers van de Graaf heeft meer dan tien jaar ervaring met de implementatie en verbetering van interne controle frameworks en het voldoen aan wet- en regelgeving zoals Tabaksblat en Sarban. Hij is afkomstig van KPMG, waar hij werkzaam was op het gebied van Enterprise Risk Management, Internal Audit en Corporate Governance. Ook binnen Protiviti zal hij zich voornamelijk richten op Corporate Governance, Internal Audit en Enterprise Risk Management. 

Carolina Wielinga

Carolina Wielinga heeft in haar vorige baan bij KPMG de adviespraktijk rond Finance en Accounting binnen de Consumenten- en Industriële Markten opgebouwd. Ze heeft uitgebreide ervaring met het managen van omvangrijke multidisciplinaire projecten bij internationale cliënten. Daarvoor was zij betrokken bij de opzet van de Risk Consulting praktijk binnen Arthur Andersen en werkzaam in de externe en interne audit. Binnen Protiviti zal Carolina zich richten op de dienstverlening omtrent Finance en Accounting.