Jeroen van Breda Vriesman versterkt &samhoud Consultancy

21 januari 2016 Consultancy.nl

Het bestuur van consultancybureau &samhoud is versterkt met voormalig Achmea bestuurder Jeroen van Breda Vriesman, die is aangesteld als Entrepreneur. Ondanks een nog lopende OM fraudezaak rondom Achmea Health Centers en de vermeende betrokkenheid van Van Breda Vriesman in die kwestie, kreeg de nieuwe bestuurder bij zijn nieuwe werkgever een warm welkom.

Jeroen van Breda Vriesman was de afgelopen bijna twaalf jaar bestuurslid van Achmea. Hij was in die tijd onder meer verantwoordelijk voor de zorgdivisie van het verzekeringsconcern. Naast zijn bestuursactiviteiten is Van Breda Vriesman de afgelopen jaren tevens actief als toezichthouder, van Het Oogziekenhuis Rotterdam en van AAR Insurance Kenya, waar hij respectievelijk zitting neemt binnen het Finance en Risk comité en de Audit, Risk en Investment comités. Van Breda Vriesman studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht, en volgde later nog opleidingen aan onder meer London Business School, INSEAD en Harvard Business School.

Van Breda Vriesman stapte in juli 2015 definitief op als bestuurder van Achmea, nadat hij in 2014 eerder al tijdelijk was teruggestapt. Zijn uiteindelijke vertrek stond in het kader van een (lopend) fraudeonderzoek dat het Openbaar Ministerie was gestart, naar de Achmea Health Centers (AHC’s). Bij deze fitnesscentra zou geknoeid zijn met huurovereenkomsten, waarbij een extra bonus voor de toenmalige directeur verborgen zou zijn gehouden. Het OM heeft kenbaar gemaakt ook Van Breda Vriesman te verdenken van betrokkenheid bij deze zaak, en hem daarom binnenkort te willen dagvaarden. De oud-Achmea-bestuurder zou volgens het OM namelijk op de hoogte zijn geweest van het frauduleuze plan van de AHC-directeur en deze mogelijk zelfs hebben goedgekeurd.

Met deze zaak op de achtergrond maakte &samhoud onlangs bekend dat Van Breda Vriesman het bestuur van &samhoud heeft versterkt. Samen met de overige bestuurders (&samhoud oprichter Salem Samhoud en Ingrid Smolders) gaat Van Breda Vriesman zich ervoor inzetten om het bureau, dat naast consultancy ook actief is in media, gaming & gamification, food, en hospitality, verder te laten groeien.

Van Breda Vriesman en Samhoud raakten met elkaar bevriend toen Samhoud in het verleden adviseur was van Van Breda Vriesman. Samhoud is van mening dat het OM geen zaak heeft tegen zijn nieuwe medebestuurder. Hij zou zich in de zaak hebben verdiept, en denkt niet dat het tot een dagvaarding zal komen. “Ik ken Jeroen als een zeer integere bestuurder, adviseur en ondernemer. We zijn ervan overtuigd dat hij &samhoud verder gaat helpen groeien. Ik kijk er dan ook erg naar uit om met hem samen te ondernemen”, aldus Samhoud. Ook op Twitter heette hij Van Breda Vriesman hartelijk welkom en schreef: “We zijn trots dat je ons team komt versterken.”

Nieuws

Meer nieuws over