Rogier van Schelven nieuwe directeur van KWINK groep

27 januari 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KWINK groep, een adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken uit Den Haag, heeft Rogier van Schelven benoemd tot directeur. Van Schelven, die sinds 2011 werkzaam is bij het bureau, wordt samen met de partners verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de advies- en onderzoeksactiviteiten.

Sinds 2007 is KWINK groep actief op het gebied van onder meer gezondheid, duurzaamheid, ICT en cultuur, waarbij de focus ligt op vraagstukken in de (semi-)publieke sector. Het bureau uit Den Haag wordt regelmatig ingeschakeld om onderzoek te doen – zo bracht KWINK groep recent de potentie van digitale radio in kaart, deed het onderzoek naar de toekomst van bibliotheken en hielp het de overheid met het opstellen van een aanpak om groene groei te stimuleren. Het advieskantoor voert ook evaluaties uit van organisaties, beleid en wetgeving. Onlangs evalueerde KWINK groep bijvoorbeeld de Autoriteit Consument en Markt, de Adviesraad Internationale Vraagstukken, de Aanbestedingswet en het beleid voor elektrisch rijden.

De afgelopen jaren werd KWINK groep geleid door oprichters Bill van Mil, Annelies Dijkzeul en Maarten Noordink*. Per 1 januari 2016 dragen zij hun taken over aan Rogier van Schelven (1986), die sinds 2011 verbonden is aan het bureau. In de afgelopen jaren voerde hij opdrachten uit voor verschillende organisaties in de (semi-)publieke sector. Hij specialiseert zich onder meer in de thema’s mobiliteit, innovatie en duurzaamheid. Van Schelven studeerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen cum laude af als bedrijfskundige, en deed eerder werkervaring op bij Helios Solutions, Mise en Place en Twynstra Gudde (stage).

In zijn nieuwe rol is Van Schelven verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, bedrijfsstrategie en de uitvoering daarvan. Aandachtsgebieden hierbij zijn Kwaliteit, HR, Marketing & Acquisitie, Financiën en de interne organisatie, bestaande uit een team van 12 medewerkers en 5 Associates. Daarnaast blijft hij betrokken bij adviesopdrachten. Van Mil, Dijkzeul en Noordink blijven partner/eigenaar van het bureau en gaan zich meer concentreren op klantwerk.

* Voor de oprichting van KWINK groep waren de medeoprichters allen werkzaam bij Berenschot.