Consultingtak ConQuaestor versterkt met Paul Beelen

29 januari 2016 Consultancy.nl

Paul Beelen is begin januari als Consultant Project Portfolio Management begonnen binnen ConQuaestor Consulting. Beelen werkte de afgelopen jaren voor Tata Steel Europe en vervulde daarvoor diverse consultancy en interimrollen vanuit onder meer Tri ICT Nederland, Logica (inmiddels CGI) en Odysseus Group. In zijn nieuwe rol zal hij zijn expertise gaan inzetten op het gebied van project portfoliomanagement implementaties, information management en service portfolio management.

Paul Beelen is een ervaren project manager en consultant en heeft ruime expertise in het uitvoeren en managen van projecten en een brede kennis van bedrijfsprocessen en IT (hij is onder meer gecertificeerd in Lean Six Sigma, ITIL en Prince2). De afgelopen tweeënhalf jaar was Beelen werkzaam voor Tata Steel Europe, waar hij de rol van Projectmanager Implementatie PPM vervulde en zich richtte op de implementatie van project (portfolio) management.

Daarvoor was Beelen tussen 2006 – na te zijn afgestudeerd in technische bedrijfskunde aan de Hogeschool van Utrecht – en medio 2013 actief als Consultant, onder andere bij Intermedius, Tri ICT Nederland, Logica (inmiddels CGI) en Odysseys, waar hij zijn loopbaan begon. Vanuit deze vier bureaus vervulde Beelen consultancy- en interimopdrachten bij uiteenlopende opdrachtgevers. Zo was hij PPM consultant bij Ziggo, werkte hij voor AgentschapNL (voormalige SenterNovem), en was hij aan het begin van zijn loopbaan enkele maanden als interim Consultant Project Portfolio Management actief bij Rabobank Nederland.

Onlangs koos Paul Beelen voor een nieuwe uitdaging en sloot zich aan bij ConQuaestor Consulting. Het consultancybureau uit Amsterdam biedt oplossingen in finance en management voor zowel de publieke als private sector. De diensten van ConQuaestor – waar zo’n 80+ professionals werkzaam zijn – richt zich op het verbeteren van de prestaties van organisaties, door het inrichten, beheersen en verbeteren van hun processen.

Beelen versterkt het Projects & Change team van het adviesbureau – de praktijk richt zich op onder meer het inrichten van projectorganisaties en PMOs, de bijbehorende processen en tools. Zijn expertise ligt in de implementatie van projectportfolio management met de onderliggende processen, zoals project-, resource-, demand- en benefit management. Daarnaast richt hij zich in zijn nieuwe rol onder meer op informatiemanagement en service portfolio management. Naast zijn werkzaamheden is Beelen sinds vorige maand actief als voorzitter van de Beroepsvereniging voor Project Portfolio Managers (BVPPM), na een eerdere bestuursfunctie als penningmeester te hebben bekleed.

Nieuws

Meer nieuws over