Snelgroeiend Projective wint Golden Bridge Award

27 november 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Projective, project management consultant in de financiële sector, heeft de ‘Golden Bridge Award for Best Small Company’ in de wacht gesleept. Dat werd gisterenavond in Londen bekend gemaakt.

Sinds 1997 reiken de Belgian-Luxembourg Chamber of Commerce in het Verenigd Koninkrijk en de British Chamber of Commerce in België de Golden Bridge Awards uit. De award gaat naar Belgische bedrijven die een uitmuntende prestatie hebben geleverd in het Verenigd Koninkrijk, waarbij er vooral wordt gekeken naar visie, resultaat en strategie om op een innoverende manier marktterrein in het Verenigd Koninkrijk te veroveren.

Golden Bridge Export Award

In negen jaar tijd is Projective gegroeid van een tweemansbedrijfje (opgericht in 2006 door Stefan Dierckx en Filip Bosschaert) in een logeerkamer tot een gevestigde en snel groeiende onderneming van meer dan 110 projectmanagers. In 2010 opende Projective een kantoor in Londen, ondertussen de tweede grootste afzetmarkt, waar momenteel 25 project managers in dienst zijn.

Die groei is ook de Britse Chamber of Commerce niet ontgaan. De award heeft Projective volgens de jury te danken aan haar succesformule: ervaren project managers in de financiële sector, en enkel en alleen project management. Daarmee kan Projective opboksen tegen grote consultants zoals EY, Deloitte en PwC én de vele freelancers die op de Britse markt actief zijn. Door zich enkel te focussen op project management kunnen de consultants van Projective volledig onafhankelijk werken en hebben ze geen incentive om extra diensten aan de klant te bieden. Dat bleek niet alleen een gat in de markt te zijn in België, maar ook in Londen valt de aanpak in de smaak. 

Stefan Dierckx, CEO Projective: “De award is een beloning voor iedereen bij Projective. Het toont aan dat onze positie in het Verenigd Koninkrijk goed verankerd is. Het is een bevestiging dat ons business model werkt. Projective is klaar om nieuwe markten te veroveren.”

Projective UK wins 2015 Golden Bridge Export Award

Volgens de organisatie verdienen de project managers van Projective de prijs omwille van hun innovatieve aanpak in het Verenigd Koninkrijk. “Projective is geen traditioneel consultancy bedrijf; door hun focus op enkel en alleen project management, blijven ze altijd onafhankelijk en door hun vlakke bedrijfsstructuur zijn de project managers stuk voor stuk gemotiveerde, ondernemende individuen,” aldus de initiatiefnemers van de award.

De Nederlandse vestiging van Projective is in 2009 geopend (Den Haag), telt momenteel 20+ projectmanagers en adviseurs en staat onder leiding van Corjan Mol.