ProfiLease overgenomen door International Car Lease

04 november 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Rotterdamse leasemaatschappij ProfiLease is overgenomen door International Car Lease Holding (ICLH). Door de overname breidt ICLH zijn vloot uit tot meer dan 38.000 voertuigen. ProfiLease werd tijdens de overname geadviseerd door Baker Tilly Berk Corporate Finance.

ProfiLease is een universele leasemaatschappij uit Rotterdam, die werd opgericht in 1999. Het dienstverleningspakket van ProfiLease bestaat onder meer uit leasing en shortleasing in verschillende prijsklassen. Vorig jaar maakte de leasemaatschappij een winst van €410.000. Naar eigen zeggen onderscheidt de organisatie zich door zijn persoonlijke benadering, scherpe tarieven en heldere voorwaarden.

International Car Lease Holding (ICLH) is de holdingmaatschappij voor vier verschillende leasemaatschappijen: DirectLease, J&T Autolease, Van Mossel Leasing en V&M Leasing, waarvan de laatste in 2014 aan de portefeuille werd toegevoegd. ICLH is in het eigendom van Van Mossel Groep en Mandemakers Groep, die een joint venture met elkaar zijn aangegaan, en is een van de top vijf grootste leasemaatschappijen van Nederland.

ProfiLease overgenomen door Car Lease Holding

Onlangs maakte beide partijen bekend dat ICLH het Rotterdamse ProfiLease heeft overgenomen. Alle werknemers van ProfiLease maken de overstap naar ICLH, op directielid René Kuil na, die op de achtergrond zal blijven opereren als adviseur voor de leasemaatschappij. Met de overname breidt ICLH zijn totale leasevoertuigen-vloot uit naar ruim 38.000 stuks. De aansluiting bij ICHL stelt ProfiLease in staat om zijn klanten nog beter te bedienen. Zo kan het gebruikmaken van de eigen dealervestigingen, schade herstelbedrijven, verzekeringen, financieringen en lease know how, schrijft Proflease in een persbericht.

Eric Berkhof, algemeen directeur van ICLH-eigenaar Van Mossel Groep, vertelt over de overname: “Door de toevoeging van ProfiLease aan ons leasebedrijf breiden we niet alleen onze bestaande vloot verder uit. Als ambitieus en internationaal georiënteerd familiebedrijf geloven wij sterk in synergie en krachtenbundeling, waarbij we graag dichtbij onze klanten staan. ProfiLease voegt kennis en expertise toe aan ons bedrijf over de veelzijdige Rotterdamse regio.”

ProfiLease werd tijdens de overname begeleid door Baker Tilly Berk Corporate Finance, een full service corporate finance kantoor dat onder meer gespecialiseerd in de begeleiding bij koop en verkoop van ondernemingen, management buy-outs, bedrijfswaarderingen, strategy audits en het arrangeren van financiering. Baker Tilly Berk is een zelfstandig onderdeel van Baker Tilly Berk Accountants en Belastingadviseurs, waarmee het nauw samenwerkt. Onder de klanten van de corporate finance tak bevinden zich voornamelijk middelgrote (familie)bedrijven, verspreid over heel Nederland.