Quint ondersteunt Gelderland bij uitbesteding van ICT

22 oktober 2015 Consultancy.nl

Managementadviesbureau en outsourcingspecialist Quint Wellington Redwood is door de provincie Gelderland geselecteerd om te ondersteunen bij de uitbesteding van de IT-omgeving van de provincie. Ook begeleidt Quint de verkleining van de interne IT-afdeling tot een regie-organisatie – als gevolg verdwijnen tussen de dertig en veertig banen. Het project heeft een loopduur van tweeënhalf jaar en een waarde van meer dan €400.000. 

De centrale overheid heeft de afgelopen jaren steeds meer van zijn taken overgedragen aan lokale overheden, zoals provincies en gemeenten. De nieuwe en hoge eisen die daarbij worden gesteld aan deze organisaties, zorgen er in veel gevallen ook voor dat de IT-ondersteuning moet worden verbeterd of aangepast. Mede onder druk van krimpende budgetten en tegelijk de eis van verbetering van de dienstverlening met behoud van kwaliteit, willen steeds meer provincies en gemeenten hun IT-diensten uitbesteden, zodat zij zich kunnen focussen op het uitvoeren van de nieuwe taken. Daarbij zijn volgens management consultancybureau Quint Wellington Redwood (Quint) twee zaken belangrijk, namelijk een goed afgewogen sourcingsplan en een sterke interne regieorganisatie voor de besturing van de IT-leveranciers.

Provincie Gelderland, Gebouw van de Provincie

Dat is precies waar Quint de provincie Gelderland bij gaat ondersteunen. Uit het aanbestedingsproces voor het uitbesteden van de IT-omgeving van de provincie, werd Quint geselecteerd als externe begeleider. De wereldwijde management consultancybureau en outsourcingspecialist zal de komende tweeënhalf jaar de provincie Gelderland ondersteunen bij het selecteren en contracteren van IT-leveranciers, evenals het inrichten van een sterke interne regieorganisatie. Voor het project is Eus Pontenagel aangesteld als Lead Consultant. “Een zeer aantrekkelijk project om met vereende krachten tot een op alle fronten succesvol resultaat te brengen”, aldus Pontenagel over het project. 

Het outsourcingstraject loopt tot en met het eerste kwartaal van 2018 en heeft een waarde van ruim €400.000. Om zich ervan te verzekeren dat de juiste partij werd geselecteerd om het project te ondersteunen, schreef de provincie een nationale aanbesteding uit. Over het aanbestedingsproces vertelt Edward van de Pas, Directeur Government, Public Sector & Education bij Quint: “Wat mij vooral is opgevallen, is de professionaliteit waarmee de provincie Gelderland aan de slag is gegaan. Dat komt tot uiting in de uitstekende aanbesteding, die zowel langs de as van kwaliteit als die van prijs is beschreven. Vervolgens is nauwkeurig de kwaliteit van de ingeschreven partijen getoetst op basis van onder andere een programma van wensen, referenties, en de CV’s van de beoogde teamleden.” Van de Pas geeft aan “verheugd” te zijn om voor zo’n professionele opdrachtgever aan de slag te gaan.

Quint Wellington Redwood ICT

Jacco Vonk, Manager Informatievoorziening en Automatisering bij de provincie Gelderland legt uit waarom de keuze op Quint is gevallen: “Wij hebben voor Quint gekozen vanwege de kennis, kunde en professionaliteit die ze tonen, en de persoonlijkheden van de mensen die de presentatie hebben verzorgd. Dat bij elkaar maakte de meeste indruk en resulteerde in de hoogste totaalscore. Bovendien hebben we de beschikking gekregen over een uitgebreide database met documenten die we tijdens het traject kunnen gebruiken. We zijn verheugd om met Quint aan de slag te gaan met dit voor de provincie zo belangrijke verandertraject.”

De interne afdeling Informatievoorziening & Automatisering (I&A) van de provincie wordt in het kader van de uitbesteding omgebouwd tot een regie-organisatie. Deze is er voor verantwoordelijk is dat het IT-aanbod van de provincie – van infrastructuur tot werkplekdiensten en applicatieonderhoud – blijft voldoen aan de vraag. De I&A-afdeling ontvangt de verandering en uitbesteding met redelijke weerstand. Door de outsourcing van de IT-diensten zullen er zo’n dertig tot veertig arbeidsplaatsen verdwijnen bij de provincie. Of al deze werknemers kunnen worden aangenomen door de marktpartijen, die de uitbestede diensten overnemen, is nog niet duidelijk. 


×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Common Eye Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens Mount Consulting MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup