Berenschot organiseert Nationaal Trainee Event 2015

21 oktober 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 23 oktober organiseren de trainees van Berenschot samen met SMO de derde editie van het Nationaal Trainee Event. Er is weer plek voor 150 trainees uit de Nederlandse private en publieke sector, die in de Rotterdam Science Tower kunnen meedenken over maatschappelijke vraagstukken en de toekomst van Nederland. Onder de deelnemende bedrijven zijn dit jaar onder meer adviesbureaus Deloitte, YSE en AT Osborne te vinden.

Na twee succesvolle edities vindt op 23 oktober 2015 de derde editie van het Nationaal Trainee Event plaats in de Rotterdam Science Tower. Het Nationaal Trainee Event 2015 (NTE) wordt georganiseerd door de trainees van organisatieadviesbureau Berenschot, die zelf ook deelnemen aan het programma, samen met Nederlandse denktank SMO (Stichting Maatschappij en Onderneming). Een groot aantal bedrijven en organisaties uit de private en publieke sector hebben hun trainees reeds aangemeld voor het evenement, waaronder bekende organisaties als KLM, Philips, TenneT, FrieslandCampina en APG. Ook de adviesbranche is goed vertegenwoordigd, met deelnemers van DeloitteYSE en AT Osborne.

Nationaal Trainee Event

De trainees en high potentials die tijdens NTE 2015 bij elkaar komen zullen zich samen inzetten om aan de toekomst van Nederland te werken. Het NTE 2015 staat dit jaar in het teken van design thinking, netwerken en sociaal ondernemerschap, vaardigheden die anno 2015 onmisbaar zijn voor trainees. Het programma op 23 oktober bestaat uit een verzameling van workshops, presentaties van gerenommeerde sprekers en discussies waarin belangrijke thema’s behandeld worden. Onder de sprekers bevinden zich Paul de Krom, CEO van TNO, en Mark van den Berg, directeur van Tzorg, die beiden vertellen over hun carrièrepad, evenals sociaal ondernemer Talitha Muuse en de trainers van innovatie-adviesbureau Zilver.

De ontwikkeling van de trainee staat centraal en als rode draad door de dag heen zullen de deelnemers het ook gaan hebben over de toegevoegde waarde van de trainees voor de toekomst van Nederland. “De uitdagingen waar Nederland, het Nederlandse bedrijfsleven en de Nederlandse overheid voor staan, zijn immers omvangrijk en raken ons allemaal. Het is daarom een gemiste kans om als trainees van Nederland nu níét de handen ineen te slaan”, stelt de organisatie van het evenement.

Op NTE 2015 is wederom plek voor 150 trainees. Zij worden uitgedaagd om ‘breder te kijken dan hun eigen organisatie’, met als doel dat ze worden geïnspireerd en geactiveerd om met de opgedane kennis en verbeterde skills ‘hun steentje bij te dragen aan een betere toekomst’.  Of in de woorden van de organisatoren: “Design Your Future!”