SAP consultancy Expertum betreedt Nederlandse markt

16 oktober 2015 Consultancy.nl

Expertum, een Belgisch SAP advies- en implementatiebureau, heeft zijn eerste buitenlandse kantoor geopend in Nederland. Met de nieuwe vestiging in Utrecht wil de IT-dienstverlener een vaste waarde worden in het Nederlandse SAP-advieslandschap.

Expertum is opgericht in 2006 in Brussel als een IT-consultancybureau dat zich uitsluitend focust op SAP diensten. Het bedrijf ondersteunt zijn klanten met een volledig aanbod van SAP producten en oplossingen, waaronder HANA, Business Intelligence, Cloud, Governance Risk & Compliance (GRC) en Application Lifecycle Management (ALM), van het geven van advies en de implementatie tot het beheer.

In de afgelopen jaren is Expertum uitgegroeid tot een middelgrote speler met een team van rond de 65 SAP experts, met volgens eigen zeggen een gecombineerde SAP-ervaring van meer van 825 jaar. In lijn met zijn expansiestrategie – Expertum heeft twee kantoren in België en richt zich op groei in de rest van Europa – heeft de IT-dienstverlener onlangs zijn eerste internationale kantoor geopend. De nieuwe vestiging is gevestigd in Nederland, in een markt waar enkele grote SAP-spelers actief zijn, waaronder Atos en Capgemini. Het nieuwe kantoor van Expertum bevindt zich in Utrecht relatief dicht bij het hoofdkantoor van SAP Nederland, dat in ’s Hertogenbosch staat.

SAP consultancy Expertum expands into Netherlands

“De opening van het kantoor in Utrecht is een gevolg van de stijgende vraag in Nederland naar de diensten van Expertum – verschillende SAP klanten investeren momenteel in nieuwe SAP innovatieve oplossingen. Het betreft voornamelijk HANA & Big Data, Business intelligence & Cloud oplossingen,” legt Hans Bockstal uit, de CEO van Expertum.

Om de Nederlandse vestiging van het IT-consultancybureau te leiden is Sjoerd van Middelkoop aangetrokken, een voormalig Accenture-consultant, die het meest recentelijk werkzaam was bij Intenzz, een bedrijf dat zich specialiseert in SAP-implementaties. “Hij brengt meer dan 10 jaar management- en consultingervaring met zich mee in de SAP markt, samen met een diepgaande kennis van SAP Business Intelligence en het SAP HANA platform met een stevige track record van EMEA projecten,” vertelt Bockstal.

Van Middelkoop over zijn nieuwe rol: “Ik ben heel enthousiast dat ik deel mag uitmaken van dit nieuwe avontuur.” Hij voegt toe: “Het succes van Expertum België is een bewijs van hun toewijding om hun klanten de beste oplossingen aan te bieden. De langetermijn klantenrelaties en -successen tonen de waarde van Expertum aan als flexibele partner voor het inspelen op de complexe SAP en niet-SAP uitdagingen. Ik verwacht dat Expertum een strategische partner zal worden op de Nederlandse markt de komende jaren.”

Utrecht

De Nederlandse activiteiten zullen naar verwachting te maken krijgen met stevige concurrentie. De markt voor SAP-diensten is de afgelopen jaren steeds drukker geworden, deels door de groeiende uitgaven van bedrijven aan technologie, maar ook doordat IT-bureaus zich genoodzaakt zien meer te specialiseren, zodat zij zich kunnen onderscheiden in de steeds grotere groep IT-consultancybureaus. Volgens recent onderzoek van Consultancy.nl telt de Nederlandse markt bijna 14.500 IT-consultancybureaus, en meer dan 50.000 IT-dienstverleners die ook adviesdiensten leveren. Onder de lokale spelers bevinden zich bekende namen als CentricOrdinaKPN Consulting en SAP-specialisten zoals Magnus en The Next View.

Ondanks de concurrentie heeft Bockstal vertrouwen in het vermogen van Expertum om zich succesvol te positioneren in het landschap: “We zijn ervan overtuigd dat we de verwachtingen van onze klanten zullen kunnen overtreffen in Nederland door te focussen op topkwaliteit met onze unieke aanpak en innovatieve oplossingen.”

Nieuws

Meer nieuws over