Anouk Vos van PRC verkozen tot Lof vrouwelijk rolmodel

19 oktober 2015 Consultancy.nl

Anouk Vos, adviseur bij Policy Research Corporation en oprichter van Women in Cybersecurity, heeft afgelopen week de ‘Lof Spotlightprijs 2015’ in de wacht gesleept. Zij versloeg in de finale vijf overige vrouwelijke rolmodellen, waaronder PwC partner Debby Jannink en Accenture consultant Lotte Wieland.

Elk jaar organiseert Lof, een stichting die gendergelijkheid in het bedrijfsleven nastreeft, de ‘Lof Spotlightprijs’. Met de award willen de initiatiefnemers vrouwelijke rolmodellen – vrouwen die leiderschap in hun werk en privé tonen – in het zonnetje zetten. Dit jaar werden zes vrouwen genomineerd voor de finaleronde.

Saskia van Ewijk

- Saskia van Ewijk – Econoom bij de Nederlandsche Bank
- Debby Jannink – Partner in Change & Leadership praktijk bij PwC (benoemd in juli 2015)
- Kasia Piotrowska – Manager Corporate Control bij Achmea
- Annemaaike Serlier-van den Bergh – Klinisch Neuro Psycholoog bij het KNP Praktijk
- Anouk Vos – Senior Consultant bij Policy Research Corporation
- Lotte Wieland – Management Consultant bij Accenture en Oprichter Belle&Balance

Op maandag 12 oktober werd tijdens een feestelijk evenement in het SER gebouw in Den Haag de Lof Spotlightprijs 2015 uitgereikt. Na een opening door Lof oprichtster Jolanda Holwerda gaven de zes finalistes elk een pitch van 2 minuten waarin ze aan de hand van 6 beelden vertelden waarom zij leiderschap een nieuw gezicht geven. Daarna interviewde Katinka de Korte (partner bij Accenture) actrice Halina Reijn over innovatief leiderschap.

Winnares Lof Spotlight Prijs

Vervolgens werd de Lof Spotlightprijs uitgereikt, en ondanks dat de jury vol lof was over alle kandidaten*, kon er maar één de winnaar zijn: Anouk Vos. De adviseur, werkzaam bij het Rotterdamse Policy Research Corporation is naast haar advieswerk oprichter van Women in Cybersecurity. In augustus plaatste Consultancy.nl nog een artikel van Vos, waarin ze pleit voor meer cybersamenwerking tussen Nederland en België. De jury roemde haar positieve en activistische uitstraling: “ze is een pionier met nu al heel veel volgelingen, we kunnen nog veel van haar verwachten,” aldus juryvoorzitter Loes Mulder (Directeur-Generaal bij Binnenlandse Zaken). “Het is fantastisch om winnaar te zijn van de LOF Spotlight prijs! Niet alleen opent dit nieuwe deuren, het is een voorrecht om het gezicht te mogen zijn van de volgende generatie rolmodellen,” zegt Vos.

Zij vervolgt: “De Lof Spotlightprijs geeft mij de kans om mijn passie voor cyber security uit te dragen en hopelijk anderen te inspireren en zelf kansen te creëren en benutten. Ik ben blij met de erkenning want deze prijs onderstreept dat het WiCS-netwerk niet “zo maar weer een vrouwenclubje is”. Maar een club professionals die allemaal geheel vrijwillig en belangeloos tijd en energie steken om de wereld samen digitaal veiliger te maken.”

Als winnares mag Vos deelnemen aan de 4-daagse Lof Leadership Journey (t.w.v. €2.000), ontvangt ze een levensgrote Lof cover en mag zich als ambassadeur van de Lof Spotlight Prijs een jaar lang inzetten voor de zichtbaarheid van vrouwelijk leiderschap in organisaties en de maatschappij.

Jolanda Holwerda, Katinka de Korte, Halina Reijn, Saskia van Ewijk, Debby Jannink, Kasia Piotrowska, Annemaaike Serlier-van der Bergh, Lotte Wieland

* De jury bestond dit jaar naast Mulder, Holwerda en De Korte ook uit Mariëtte Hamer (voorzitter SER) en Marion Brouwer (winnaar Spotlight Prijs 2014, Post NL).