250 deelnemers bezoeken Lean Six Sigma Seminar

02 oktober 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Op 8 oktober vindt de Lean Six Sigma Seminar 2015 plaats, georganiseerd door UNC Plus Delta. Tijdens het uitverkochte evenement in Zwolle wordt met meerdere sprekers, workshops, speedcoachsessies en een projectenmarkt gezocht naar een antwoord op de vraag: ‘Hoe zorg je met Lean Six Sigma voor blijvende impact?’. Als afsluiter van de dag worden de felbegeerde Lean Six Sigma Awards uitgereikt.

Lean Six Sigma is een populaire methodiek om aantoonbare en duurzame verbeteringen door te voeren in de bedrijfsvoering van organisaties. De focus van het bedrijf wordt teruggebracht naar de kernactiviteiten, de activiteiten waarvoor het bedrijf bestaat. Door minder te focussen op bijzaken worden kosten verminderd, gaat de klanttevredenheid omhoog en wordt de doorlooptijd van het bedrijfsproces verkort. De methodiek is de afgelopen jaren steeds populairder en belangrijker geworden, dankzij het complexer worden van de marktomstandigheden de opkomst van nieuwe technologieën en de noodzaak voor bedrijven om zich aan te passen aan de snel veranderende economische omgeving.

Lean Six Sigma Seminar 2015

Om zijn (potentiële) klanten nader kennis te laten maken met Lean Six Sigma organiseert UNC Plus Delta*, een specialistisch adviesbureau op het gebied van Lean en procesoptimalisaties, op 8 oktober een Lean Six Sigma Seminar. Het evenement vindt plaats in het IJsseldelta Center in Zwolle en bestaat uit een dagvullend programma, waarin een antwoord wordt gezocht op de vraag: ‘Hoe zorg je met Lean Six Sigma voor blijvende impact?’. ’s Ochtends wordt een podium geboden aan keynote spreker Marc Lammers, voormalig bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam, en TEDTalk sprekers Jurgen de Haan en Marion Bekebrede.

In de tweede helft van de dag kunnen bezoekers van de seminar – die vooral bedoeld is voor professionals en managers die geïnteresseerd zijn in de Lean-methodiek – deelnemen aan verschillende workshops, sparren met Lean-specialisten tijdens speedcoachsessies en leren over succesvolle Lean Six Sigma projecten op de projectenmarkt. Tot slot wordt de dag afgesloten met de uitreiking van de Lean Six Sigma Awards aan de beste verbetertrajecten waar Lean-methodieken aantoonbare impact hebben gehad.

Dat Lean Six Sigma anno 2015 een populair onderwerp is blijkt wel uit de kaartverkoop van de seminar. UNC Plus Delta heeft alle kaarten weten te verkopen. Op 8 oktober zullen dus 250 deelnemers aanwezig zijn op het evenement in Zwolle. Voor geïnteresseerden die naast een kaartje hebben gegrepen is er een wachtlijst opgesteld. Mochten kaartbezitters toch afzien van het bijwonen van het evenement, dan komen deze kaartjes weer vrij. 

De Lean Six Sigma Awards worden uitgereikt op basis van het oordeel van een deskundige vakjury en een stemronde onder het aanwezige publiek. 

* In samenwerking met platform sixsigma.nl, een online kennisplatform voor Lean en Six Sigma.