Ewold Drent verruilt BMC Groep voor Kirkman Company

08 september 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Ewold Drent is gestart als consultant bij Kirkman Company. Drent is afkomstig van BMC Advies, waar hij de afgelopen jaren werkzaam was als projectmanager en adviseur. In die rollen heeft hij diverse opdrachten uitgevoerd voor verschillende overheidsinstellingen, waaronder gemeenten en het middelbaar- en hoger onderwijs. Bij Kirkman Company zal Drent zijn kennis en ervaring gaan inzetten op de relatie tussen veranderende businessmodellen en HR.

Ewold Drent behaalde een master (MSc) in Change Management aan de Universiteit van Groningen. Na zijn afstuderen begon hij als Trainee bij organisatieadviesbureau BMC, waar hij vervolgens nog ruim vier jaar werkzaam bleef. Onder meer als projectmanager en adviseur voerde Drent bij BMC diverse opdrachten uit voor verschillende overheidsinstellingen, waaronder gemeenten en het middelbaar- en hoger onderwijs. Bij BMC Advies lag zijn focus voornamelijk op verandermanagement, strategisch management, planning & control en procesmanagement. 

Daarnaast was Drent verantwoordelijk voor de inrichting van de bedrijfsvoering van het nieuwe flex-label ‘BeSupported’. De laatste jaren heeft hij zich bezig gehouden met digitalisering van de planning & control cyclus van gemeente en de ontwikkeling van een digitale begrotingsapp voor gemeenten. 

Ewold Drent - Kirkman Company

Recentelijk koos Ewold Drent voor een nieuwe uitdaging en sloot zich aan bij Kirkman Company. Bij het organisatieadviesbureau uit Baarn is hij aangesteld als Consultant en zal hij zijn kennis en ervaring gaan inzetten op de relatie tussen veranderende businessmodellen en HR, een van de focusgebieden van Kirkman. Het bureau richt zich naast HR verder op het snijvlak van change, procurement, sourcing, partnerships, circular economy en customer excellence. Ook is Kirkman company gespecialiseerd in het transformeren van bestaande bedrijven naar social enterprises.

De afgelopen maanden werd het team van Kirkman Company regelmatig versterkt met nieuwe professionals. Zo startten onlangs Ageeth Kroon (Principal Consultant), Mireille de Steur (Marketing-, Communicatie- en PR Manager), Marit Schouten (Young Professional/Trainee) en Kiki Hiemstra (Young Professional/Trainee).