Metafoor neemt bureaus Metrum en Purple Blue over

20 juli 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zakelijk dienstverlener Metafoor heeft adviesbureaus Metrum en Purple Blue overgenomen. Door de acquisitie van de financieel geplaagde bureaus versterkt Metafoor zich met circa veertig adviseurs gespecialiseerd in onder meer ruimtelijke ontwikkeling en vastgoed voor lokale overheden, corporaties en ontwikkelaars.

Metafoor is sinds de oprichting in 1995 uitgegroeid tot een landelijk opererende organisatie met ongeveer 60 juristen, projectleiders, planeconomen en vastgoedadviseurs. Het adviesbedrijf opereert in de markt vanuit drie labels: Metafoor Ruimtelijke Ontwikkeling, Metafoor Vastgoed en Metafoor Personeelsbank. Samen leveren ze vanuit vestigingen in Almere en Lelystad diensten op het gebied van advies, onderzoek, interim management, software en detachering aan vooral lokale overheden en woningcorporaties.

Metafoor neemt bureaus Metrum en Purple Blue over

Afgelopen vrijdag maakte Metafoor bekend dat het de activiteiten van branchegenoten Metrum en Purple Blue heeft overgenomen. De bureaus uit Nijmegen en Zwolle zijn in maart vorig jaar gefuseerd, met de doelstelling om een bredere dienstverlening te kunnen bieden aan opdrachtgevers. Purple Blue levert juridische en financiële expertise, het in 1988 opgerichte Metrum biedt adviesdiensten aan op het snijvlak van gebiedsontwikkeling en vastgoedmanagement. In het afgelopen ruim anderhalf jaar zijn de beoogde synergiën van de fusie niet volledig gerealiseerd, daarnaast kampten de bureaus met een teruglopende orderportefeuille, waardoor ze dit jaar in de financiële problemen kwamen*. 

Door de overname en integratie binnen Metafoor wordt de toekomst van Metrum en Purple Blue veiliggesteld. Metafoor voegt naar schatting zo’n 40 adviseurs en juristen aan zijn team toe, waardoor het personeelsbestand de grens van 100 medewerkers passeert. “Door deze overname verstevigt Metafoor zich als adviesbureau op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling en vastgoed voor lokale overheden, corporaties en ontwikkelaars”, aldus Erik Berkelmans, Directeur van Metafoor Groep.

* Metrum uit Zwolle was onlangs door de rechtbank Overijssel failliet verklaard. Oorzaak van het faillissement was een belastingschuld van een half miljoen euro.