Metrum fuseert met Van Heijst & Partners en PurpleBlue

24 maart 2014 Consultancy.nl

Metrum, een adviesbureau gespecialiseerd in vastgoed en gebiedsontwikkeling, is gefuseerd met branchegenoten PurpleBlue en Van Heijst & Partners. Door de fusie ontstaat een brede vastgoed-dienstverlener met circa 50 adviseurs verspreid over kantoren in Utrecht, Zwolle en Nijmegen. De drie partijen blijven naar de markt onder de eigen labels opereren.

De combinatie tussen Van Heijst & Partners and PurpleBlue is eerder dit jaar tot stand gekomen. Eind januari werd eerstgenoemde door de rechtbank failliet verklaard – het Zwolse Van Heijst & Partners ging ten onder aan de teruglopende orderportefeuille als gevolg van de aanhoudende economische malaise. Het adviesbedrijf, opgericht in 2001, telde negen medewerkers gespecialiseerd in onder meer vastgoedadvies en projectmanagement. Ongeveer een maand na het faillissement werd bekend dat een succesvolle doorstart een feit werd. PurpleBlue, een sectorgenoot waarmee het al intensief samenwerkte*, nam alle activiteiten over van Van Heijst & Partners.

Metrum fuseert

Synergiën

Voor Metrum leidt de aansluiting bij Van Heijst & Partners en PurpleBlue tot een “positieve impuls om in de stagnerende adviesmarkt succesvol te kunnen blijven opereren” zegt Bram Friesen, directeur van Metrum. De keuze voor de twee partners komt niet helemaal uit de lucht vallen, erkent hij. “Bij het opstellen van grondbeleid en exploitatieplannen werkten wij al met enige regelmaat samen met PurpleBlue. Zo ontstond een eerste kennismaking die ons goed is bevallen”.

Daarnaast verwachten de drie partners met de fusie ook synergiën te behalen in hun dienstverlening. “De adviesdiensten van de bureaus zijn complementair. En ook voor wat betreft ons netwerk en geografische spreiding vullen we elkaar goed aan” aldus Leo van Heijst, directeur van Van Heijst.

Bram Friesen - Leo van Heijst - Josine Bossink

Volgens Josine Bossink, directeur van PurpleBlue, zullen opdrachtgevers profijt krijgen van de krachtenbundeling. Met een team van in totaal zo’n 50 adviseurs zijn de bureaus in staat om de dienstverlening te verbreden en geïntegreerde proposities aan te bieden. Waar klanten tot op heden in veel gevallen een afzonderlijk advies kregen voorgeschoteld, kunnen ze nu rekenen op adviezen vanuit zowel een juridische, financiële als organisatorische invalshoek. “Daarnaast zorgen we ook voor de realisatie van die plannen. Daar ligt onze kracht" aldus Bossink.

* PurpleBlue opereerde jarenlang als een business unit van Tauw. In maart vorig jaar sloot PurpleBlue een strategische alliantie met Van Heijst & Partners.

Nieuws

Meer nieuws over