Projective op schema voor ambitieuze doelstellingen

16 juli 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Projective wil tegen 2017 haar personeelsbestand verdubbelen. Die ambitieuze doelstelling werd vorig jaar gelanceerd en kadert in de stevige opmars die de specialist in projectmanagement voor de financiële sector de afgelopen jaren doormaakte. Volgens Piet Impens, Country Manager van Projective Nederland, ligt Nederland vooralsnog voor op schema, maar de behoefte aan nieuwe project– en programmamanagers is groot.

Het gaat hard voor Projective. Vanwege een volle opdrachtenportefeuille stelde Projective Nederland zich vorig jaar als doel tegen 2017 te verdubbelen. Tegenover Consultancy.nl geeft Piet Impens, Country Manager van Projective Nederland, nu aan dat het bureau “zelfs vooroploopt op schema”. Volgens hem beschikt de Nederlandse vestiging van Projective inmiddels over een team van meer dan 25 adviseurs en is de pijplijn met nieuwe opdrachten goed gevuld. “Er liggen diverse kansen voor het oprapen waardoor er een grote behoefte is aan nieuwe project- en programmamanagers”, aldus Impens, die sinds 2009 samen met Corjan Mol leiding geeft aan het Nederlandse kantoor.

Projective

Om aan die stijgende vraag te voldoen heeft Projective onlangs een online en offline werving campagne opgestart. Impens: “We zoeken ervaren project- en programmamanagers met minstens vijf jaar ervaring in een internationalere consultancyorganisatie of binnen de financiële sector. Ervaring en bereidheid om internationaal te werken zijn de doorslaggevende selectiecriteria.”

De ervaringsgebieden van dergelijke professionals zijn onder meer retail of private banking, investment management of risk management & compliance. Daarnaast wordt bijvoorbeeld ook gezocht naar payment specialisten, cash managementexperts of professionals uit de verzekeringsbranche. “Al onze professionals hebben uitgebreid bewezen projectmanagement skills, gecombineerd met een diepgaande kennis van de financiële industrie. Het zit bij ons allemaal in het DNA”, aldus Impens.

Begin dit jaar stelde Projective Nederland Karel Ramdin aan als projectmanager. “Naar dergelijke hoogkwalitatieve profielen zijn we dus op zoek. Wij willen bekend staan als de vooraanstaande onafhankelijke provider van de allerbeste project- en programmamanagers in de financiële sector in Europa”, besluit Impens.

Piet Impens - Projective

Sinds zijn oprichting heeft Projective zich ontwikkeld tot een serieus te nemen speler in het consulting- en projectmanagementlandschap. Het behoort intussen tot een van de grotere gespecialiseerde consultancybedrijven. Het bureau is gespecialiseerd in het beheren en voltooien van – onder andere - implementatie- en transformatieprojecten binnen de financiële sector en levert zijn diensten onder meer aan banken, verzekeraars en financiële marktinfrastructuur providers. De project- en programmamanagement specialist werd in 2006 opgericht in België en van daaruit uitgebreid met vestigingen in Nederland (Den Haag – sinds 2009) en het Verenigd Koninkrijk (Londen – sinds 2011). Verspreid over de drie landen zijn er momenteel ruim honderd professionals werkzaam bij het bureau.