Erik Visser van AT Osborne in top 10 jonge juristen

02 juli 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Erik Visser, jurist bij AT Osborne, is benoemd tot een van de beste Young Professionals op het gebied van Law. Visser, die op de zesde plek is geëindigd, is de enige jurist in de top 50 die werkzaam is bij een adviesbureau.

Elk jaar publiceert Memory Magazine een lijst van de 50 beste juridische young professionals van ons land, gebaseerd op verschillende disciplines waaronder behaalde studieresultaten, juridische successen, carrièreontwikkeling en een uitgebreide screening. De lijst, een shortlist uit meer dan 300 kandidaten, bevat universitair geschoolde juristen met 0-5 jaar werkervaring, die niet ouder zijn dan 32 jaar.

Best Young Professionals Law Top 50 2015

De zogeheten ‘Best Young Professionals Law Top 50’ wordt aangevoerd door Jan Ortgies. Zeven jaar geleden woonde Ortgies nog in zijn geboorteland Duitsland, nu is hij een succesvol advocaat, die vloeiend Nederlands (en dus ook juridisch Nederlands) spreekt. Bij Allen & Overy specialiseert hij zich in internationale arbitrage en procesvoering voor zowel overheids- als private partijen. De top 5 wordt gecompleteerd door Marc Pluimers (Openbaar Ministerie), Dewi Walian (NautaDutilh), Claire van Zwam (Baker & McKenzie) en Loes Mensink (Clifford Chance).

Op de zesde plek van de lijst van veelbelovende jonge juristen staat Erik Visser, sinds 2012 werkzaam bij de Legal adviespraktijk* van AT Osborne. Visser richt zich vooral op omgevingsrecht en duurzame energie en houdt zich bezig met onder meer complexe ruimtelijke projecten voor overheidsorganisaties, zoals het programma windenergie op zee en windprojecten op land. Volgens de jury heeft hij zijn notering te danken aan zijn combinatie van beleidsmatig inzicht met degelijke juridische kennis. “De grote kracht van deze combinatie is dat hij daarmee de vertaalslag maakt van het strategische naar het operationele niveau”, aldus de jury van Best Young Professionals Law Top 50. 

Erik Visser en Harm Borgers - AT Osborne

In een reactie op zijn top 10 positie laat Visser weten “verheugd” te zijn met de erkenning, en wijst daarbij op de ondersteuning die hij heeft gekregen van zijn werkgever: “Deze benoeming heb ik zeker ook te danken aan AT Osborne Legal. Zij bieden mij de mogelijkheid mezelf te ontplooien en zo in belangrijke mate bij te kunnen te dragen aan uitdagende ruimtelijke projecten.” Harm Borgers, directeur Legal bij AT Osborne, voegt toe: “Bij AT Osborne streven we naar een hoge kwaliteit bij het oplossen van ruimtelijke vraagstukken. Alle specialisten die bij ons werken hebben als drive de beste oplossing voor hun opdrachtgever. Dat een van onze medewerkers zich nu Young Professional Law mag noemen is voor ons een bevestiging dat we zulke goede mensen ook echt in huis hebben.”

Best Young Professionals
Gisteren schreef Consultancy.nl ook over de 'Top 100 Best Young Professionals' ranking van Memory Magazine. In de lijst staan in totaal 17 consultants, werkzaam bij elf verschillende bedrijven.

* AT Osborne Legal is een onderdeel van AT Osborne, een multidisciplinair bureau met 150 specialisten. De Legal praktijk bestaat uit 7 juridische experts, aangevuld door een netwerk van associés.