Frans van Heesbeen Associate bij Bright & Company

08 juli 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Frans van Heesbeen is gestart als Associate bij HR consultancybureau Bright & Company. In zijn meest recente functies was Van Heesbeen Vice President Human Resources bij NXP Semiconductors en Directeur HR bij KPMG. Bij Bright & Company zal Van Heesbeen zijn ervaring en kennis inzetten en bijdragen aan de verdere groei van het adviesbureau.

Frans van Heesbeen heeft meer dan 25 jaar internationale ervaring met het ontwerpen en aansturen van veranderingen in organisaties. Hij heeft diverse malen als eindverantwoordelijke leidinggegeven aan grote HR afdelingen in gevarieerde organisaties. Van Heesbeen studeerde rechten, volgde een leiderschapsprogramma aan INSEAD en een HR Executive opleiding in de VS.

Frans van Heesbeen en Marcel Knotter - Bright & Company

In zijn vroege loopbaan was Van Heesbeen onder meer enkele jaren werkzaam als HR adviseur bij AT&T en Philips en als Senior Consultant bij AWVN. Daarnaast was hij bovendien ruim zevenenhalf jaar bestuurslid van de International School van Amsterdam. Hierna volgden diverse leidinggevende posities, waaronder als Manager Compensation & Benefits bij KPMG, als Director HR bij KPMG Consulting (inmiddels Atos Consulting) en – opnieuw bij KPMG – als Director HR, een rol die hij zo’n vierenhalf jaar vervulde. De afgelopen circa zes jaar was Van Heesbeen VP Human Resources bij NXP Semiconductors (de vroegere Philips halfgeleiderdivisie). Daar was hij HR verantwoordelijke voor de wereldwijde R&D activiteiten en tevens voor de landenorganisaties in Nederland, België, Frankrijk, Hongarije en India. Begin vorig jaar richtte Van Heesbeen bovendien zijn eigen HR adviesbureau op: Van Heesbeen HR Consulting. Van daaruit verrichte hij interim werkzaamheden als HR Directeur.

Bright & Company
Begin juni besloot Frans van Heesbeen zich als Associate te verbinden aan Bright & Company, een HR consultancybureau uit Maarssen dat klanten helpt op het gebied van strategische HR vraagstukken, gecentreerd rondom de thema’s Mens, Werk en Organisatie. Bright & Company toont zich verheugd over de aanstelling van de kersverse Associate: “Het team van Bright & Company is trots en verheugd dat Frans zijn ervaring, expertise en enthousiasme inzet om bij te dragen aan de groei van ons bedrijf”, licht Marcel Knotter, partner bij het adviesbureau, toe. “We zijn zeer blij dat Frans ons komt versterken om de toenemende hoeveelheid klantvragen goed te kunnen beantwoorden en daarmee bij te dragen aan onze groei”, besluit Knotter.