&samhoud en Accuracy in top 50 Europese werkgevers

09 juni 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Het Great Place to Work Institute heeft de 2015-editie van zijn ‘beste werkgevers in Europa’ ranking uitgebracht. Netapp mag zich de beste multinationale werkgever noemen, Davidson is de beste grote werkgever van Europa, en Cygni is volgens de jury de beste kleine/middelgrote organisatie om voor te werken. In de top 100 werkgevers staan ook consultancybureaus &samhoud en Accuracy genoteerd.

Ieder jaar houdt het Great Place to Work Institute in meer dan 40 landen wereldwijd een onafhankelijk empirisch onderzoek onder werknemers, waarbij de perceptie ten aanzien van hun werkgever wordt gemeten. Daaruit volgt een ranglijst met beste werkgevers (Great Places to Work). Het onderzoek is gebaseerd op enerzijds de feedback van werknemers – hun tevredenheid over hun functie en werkplek – anderzijds informatie afkomstig van HR functies, waaronder over HR-beleid, werkprocessen en de bedrijfscultuur van organisaties.

Op basis van het onderzoek bij meer dan 2.000 bedrijven in 19 verschillende lidstaten, heeft het Great Place to Work Institute een lijst van beste Europese werkgevers uitgebracht, verdeeld over drie categorieën: multinationals, grote organisaties en kleine en middelgrote bedrijven. De in totaal 100 bedrijven die de prestigieuze lijst wisten te halen, vertegenwoordigen volgens de jury de crème de la crème onder werkgevers, en onderscheiden zich door het voeren van een consistente, op vertrouwen gebaseerde, bedrijfscultuur.

Een overzicht van de beste kleine en middelgrote werkgevers in Europa (1-25):

Best Small and Medium Workplaces in Europe

Bovenaan in de ranking staat Cygni, een Zweedse IT-organisatie, gevolgd door Key Solutions, Vincit en Conscia, ook alle drie gevestigd in Scandinavië. Het Nederlandse adviesbureau &samhoud, dat op #1 staat in de nationale editie van de Great Place to Work ranking, bevindt zich op de vijfde plek. Het bureau behaalde in 2010 de 1e plaats op deze Europese lijst en deed dit jaar voor het eerst sinds vijf jaar weer mee.

Salem Samhoud, die het bureau in 1989 oprichtte, laat weten “erg blij te zijn” met de benoeming: “We geloven sterk dat duurzame waardecreatie begint bij het zorgen voor je medewerkers. We hebben de afgelopen jaren niet stilgestaan en zijn continue blijven vernieuwen in het verhogen van de medewerkerstevredenheid. Ik ben trots dat we met onze filosofie de prijs weer hebben gekregen”, aldus Samhoud. Edwin Winter, partner bij &samhoud consultancy, voegt toe: “Ik ben echt supertrots. Tevreden medewerkers zijn voor ons uitermate belangrijk. Zij zorgen tenslotte voor goede resultaten.”

Samhoud - Great place to work

Accuracy, een van oorsprong Franse zakelijke dienstverlener met zeven kantoren binnen Europa, wist de 39e plek te bemachtigen. Volgens Frédéric Duponchel, partner en CEO van Accuracy, bouwt Accuracy voort op de #1 positie die het in Frankrijk behaalde en de focus – al meer dan 10 jaar – op goed werkgeverschap. “Deze award onderstreept Accuracy’s overtuiging, strategische focus en het actieve beleid sinds de oprichting eind 2004. Respect en het welzijn van onze werknemers zijn essentiële voorwaarden voor onze kwaliteit van dienstverlening, klanttevredenheid en het succes van de organisatie.”

Een overzicht van de beste kleine en middelgrote werkgevers in Europa (26-50):

Best Small and Medium Workplaces in Europe (26 - 50)