goetzpartners opent Milaan kantoor, 12de wereldwijd

12 juni 2015 Consultancy.nl

Het Duitse management consultancybureau goetzpartners heeft eerder dit jaar een nieuw kantoor geopend in Milaan, Italië. Om het nieuwe kantoor te leiden heeft goetzpartners Claudio Stabon aangetrokken, een voormalig consultant bij McKinsey en Bain, en Giovanni Calia, afkomstig van EY en voormalig adviseur voor L.E.K. Consulting.

Met ongeveer 250 professionals in dienst, verdeeld over 12 kantoren in 9 landen, is goetzpartners een van de grotere Europese consultancybureaus. Het adviesbureau focust zich op twee hoofdgebieden: managementadvies, waaronder strategie-, organisatie- en verandermanagementadvies, en financiële dienstverlening, zoals corporate finance en herstructureringsdiensten. goetzpartners is een van de top 10 grootste Duitse adviesbureaus.

Goetzpartners opens office in Milan

Eerder dit jaar heeft goetzpartners in lijn met zijn internationale groeiambities besloten de Italiaanse adviesmarkt te betreden. Gedurende de crisisjaren kreeg de Italiaanse markt harde klappen te verduren, maar de markt lijkt zich nu positief te herstellen en werd in 2014 geschat op een totale waarde van zo’n €1,8 miljard. Milaan is het negende kantoor van goetzpartners in Europa. De drie kantoren buiten Europa van het adviesbureau bevinden zich in Azië – Mumbai, Shanghai en Beijing. 

Om het nieuwe kantoor in Milaan te leiden heeft goetzpartners twee ervaren consultants aangetrokken. Giovanni Calia maakte de overstap vanaf EY, waar hij dienst deed als Head of Commercial Advisory Services. Eerder werkte hij 13 jaar voor L.E.K. Consulting, in zijn laatste functie als hoofd voor de Italiaanse activiteiten van het bureau. De andere nieuw aangetrokken leidinggevende is Claudio Stabon, een adviseur met meer dan 25 jaar ervaring op de teller, opgedaan in de advies-, corporate finance en private equity werelden. Hij werkte onder andere als Head of Investments bij Cofide (Gruppo De Benedetti), bestuursvoorzitter bij KOS, Partner bij Bain & Company en als Senior Consultant voor McKinsey & Company. De belangrijkste focusgebieden voor het nieuwe kantoor liggen op vijf sectoren: private equity, gezondheidszorg, maakindustrie, retail en consumentengoederen.

Claudio Stabon and Giovanni Calia 

Volgens Calia en Stabon heeft het kantoor in de eerste honderd dagen al significante vooruitgang kunnen boeken. Ze benadrukken dat ze al een aantal mandaten hebben weten binnen te halen en diverse projecten hebben opgestart met klanten in de regio. “We werken hier in een zeer dynamische en competitieve omgeving. Maar de internationale kracht en reputatie van goetzpartners, evenals de langdurige werkrelaties die we hebben met Italiaanse bedrijven en private equityfondsen geven ons een zeer goede positie in de markt”, aldus Calia. Stabon voegt toe: “De ondernemingsgeest, onafhankelijke benadering en diepgaande industrieexpertise bij goetzpartners zijn vanaf dag 1 overtuigend geweest.”

Nieuws

Meer nieuws over