Conclusion lanceert data- en integratie service line

03 juni 2015 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Virtual Sciences is toegetreden tot het netwerk van zakelijk dienstverlener Conclusion. De kennis van Virtual Sciences op het snijvlak van businessprocessen, datamanagement en integratietechnologieën wordt gebundeld in een nieuwe Conclusion serviceline, getiteld: Conclusion Data & Integration Services (Conclusion DIS). De serviceline moet bedrijven helpen beter te presteren, door het koppelen van bedrijfsapplicaties en het optimale resultaat uit hun data te halen.

Het huidige marktlandschap voor zakelijke dienstverlening is flink aan het veranderen, vooral door de snelheid van technologische ontwikkelingen. Termen als cloud en Big Data vliegen ons anno 2015 om de oren. Door de snel veranderende marktomgeving moeten bedrijven in vrijwel iedere sector zich aanpassen aan het nieuwe normaal. Daarin bepalen een toenemende druk op marges, digitalisering en de alsmaar toenemende concurrentie (vooral door innoverende startups) de markt. Organisaties dienen hun businessmodellen en strategieën voortdurend hierop aan te passen om toekomstbestendig te kunnen opereren.

Tegen die achtergrond is een brede trend zichtbaar waarin grote zakelijke dienstverleners hun dienstenaanbod voortdurend verbreden. Zij voorzien zich – onder andere door fusies, overnames en partnerships – steeds vaker van de (aanvullende) kennis en know-how van digitale en technologie-specialisten. Zo kunnen zij hun klantenbestand optimaal bedienen met oplossingen voor de digitale, IT- en organisatievraagstukken van de toekomst.

Conclusion lanceert data- en integratie service line

Partnership met Virtual Sciences
Zo ook Conclusion. Met circa 1.800 medewerkers verspreid over verschillende locaties in Nederland, is de zakelijk dienstverlener uit Utrecht een van de grootste aanbieders van oplossingen voor IT- en organisatievraagstukken. Het consultancybureau bestaat uit meer dan 20 werkmaatschappijen, waaronder Conclusion FIT (gericht op IT) en Conclusion Digital (digitale diensten).

Gisteren kondigde Conclusion aan een strategisch partnership te hebben gesloten met Virtual Sciences. Het tevens Utrechtse bureau werd opgericht in 1999 en specialiseert zich sinds het begin in IBM- en open source- integratietechnologie en het ontsluiten van gegevens uit verschillende bronnen. Het management team van Virtual Sciences bestaat uit Theo Liefting en Frenk Ochse, beiden oprichters van het bedrijf en respectievelijk CEO en CTO bij het bureau, dat in totaal zo’n zestig werknemers in dienst heeft.

Conclusion DIS
Door de samenwerking met Virtual Sciences breidt Conclusion zijn bestaande aanbod op het gebied van integratiediensten verder uit. Virtual Sciences’ kennis van businessprocessen, datamanagement en integratietechnologieën (zoals Oracle, IBM, TIBCO en open source) wordt gebundeld in een nieuwe Conclusion serviceline. Getiteld ‘Conclusion Data & Integration Services’ (Conclusion DIS) zal de nieuwe tak bedrijven gaan helpen om beter te presteren.

Enerzijds door het koppelen van bedrijfsapplicaties, wat volgens Conclusion resulteert in een “efficiëntere bedrijfsvoering, grip op de verschillende (cloud-)systemen en de mogelijkheid om nieuwe applicaties sneller en goedkoper te implementeren”. Anderzijds door het optimaal ontsluiten, structureren, integreren en analyseren van data, waardoor “de hele organisatie of bedrijfsketen beschikt over dezelfde informatie en beslissers op elk niveau in staat zijn om de data te doorgronden en hier actie op te ondernemen.”

Conclusion - Business done differently

Samenwerking
Als onderdeel van Conclusion DIS, dat samenwerkt met Conclusion’s bestaande IT-serviceslines*, zal Virtual Sciences ook samenwerken met professionals van de Conclusion werkmaatschappijen AMIS Services en First8. Virtual Sciences mede-oprichter en CEO Liefting zegt daarover: “We kijken uit naar de samenwerking. Met onze diepgaande kennis van IBM- en open source-technologie vormen we een waardevolle aanvulling op de oplossingen van Conclusion.”

Engbert Verkoren, algemeen directeur van Conclusion benadrukt de toegevoegde waarde van het partnership: “De interpretatie en integratie van grote hoeveelheden gegevens speelt in onze huidige maatschappij een cruciale rol. Bij onze klanten spelen daarnaast vraagstukken op het gebied van de betrouwbaarheid, privacy en veiligheid van gegevens. Virtual Sciences vormt op dit vlak een strategische versterking voor Conclusion. Zo helpen wij onze klanten nog beter bij hun complexe data- en integratievraagstukken”, aldus de topman.

* Infrastructure Services en Application Services.