Nieuwe leiders voor Big Data tak van ORTEC Consulting

21 mei 2015 Consultancy.nl

ORTEC Consulting Group heeft Steven van Dijk en Patrick Hennen benoemd als co-leads van zijn Big Data & Analytics praktijk. Hennen zal zich hoofzakelijk focussen op client development, terwijl Van Dijk voornamelijk verantwoordelijk zal zijn voor softwareontwikkeling en het gebruik van analytische tools.

Big Data heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de toverwoorden in de zakenwereld. Door de technologische vooruitgang is de mensheid vandaag de dag in staat op eenvoudige wijze gigantische hoeveelheden data te verzamelen en op te slaan. De volgende stap is het kapitaliseren en commercialiseren van deze gigantische hoeveelheden data. Om op succesvolle wijze data om te kunnen zetten in waardevolle (management) informatie vertrouwen organisaties op nieuwe technologieën en tools, evenals op advanced analytics. Volgens een onderzoek van McKinsey & Company loopt de commerciële waarde van Big Data, als de volledige (gigantische) potentie daarvan kan worden gerealiseerd, tot in de vele biljoenen dollars.

Big Data - Ortec

Voor adviesbureaus is Big Data een van de nieuwste, maar ook een van de snelst groeiende vakgebieden in de markt. Adviseurs in alle segmenten van de markt zijn dan ook druk bezig met het uitbouwen van hun dienstenportfolio op het gebied van Big Data. Of het nou gaat om grote spelers in de IT-consultancy zoals Accenture en Capgemini, zakelijke dienstverleners als de Big Four en BDO, of strategiekantoren als BCG en Strategy&, allemaal hebben zij de afgelopen jaren aanzienlijke stappen gezet om mee te snoepen van de Big Data taart.

Voor ORTEC Consulting Group, een Nederlands consultancybureau met daarnaast 5 internationale kantoren, behoren analytische vaardigheden sinds zijn begindagen tot het kloppende hart van het dienstenaanbod. Het bureau is opgericht in 1981 en heeft zijn wortels in Operations Research, Mathematics, Analytics, Big Data en Software Engineering, en was er dus al vroeg bij toen de Big Data revolutie zich ontvouwde. ORTEC Consulting Group ondersteunt bedrijven in het ontwerp van hun analytische strategieën, en doet daarnaast dienst als implementatiepartner en in sommige gevallen zelfs als technologie adviseur. Bekende multinationals die, naast de middelgrote klantbedrijven, van de diensten van het bureau gebruik maken zijn onder andere Ahold, BP, Heineken, Ikea en Shell.

In een persbericht heeft ORTEC Consulting Group aangekondigd dat het een nieuw leiderschapsteam heeft aangesteld voor zijn Big Data & Analytics praktijk. De bedrijfstak zal vanaf nu gezamenlijk worden geleid door twee nieuwe co-leiders: Patrick Hennen en Steven van Dijk. Hennen werkt al sinds 2002 voor ORTEC en bekleedt de positie van Director of Advanced Analytics & Solutions. Van Dijk trad in 2004 in dienst bij ORTEC, na een periode van promotieonderzoek en –studie aan de Universiteit Utrecht. Hij draagt nu de functie van Manager of Technology & Innovation. In hun nieuwe co-leider posities zijn Hennen en Van Dijk gezamenlijk verantwoordelijk voor de verdere uitbreiding van ORTEC’s footprint in het Big Data-landschap, zowel in Nederland als internationaal.

Patrick Hennen en Steven van Dijk

Op de vraag hoe ORTEC Consulting Group zich gaat onderscheiden ten opzichte van de concurrentie wijzen de co-leiders op de volgens hun “unieke aanpak” van het bureau. “Big Data kan worden gedefinieerd door de 4 V’s: Volume, Velocity (snelheid), Variety, en Veracity (waarheidsgetrouwheid). Bij ORTEC hanteren we daarnaast een ABC-benadering: Analytics, Business en Computer Science. Het samenspel tussen analytische technieken, relevante bedrijfskennis en aanzienlijk computervermogen is cruciaal in de wereld van Big Data en analytics”, aldus Hennen, waarbij hij verwijst naar de staat van dienst waar het bureau op kan bouwen in alle drie de gebieden.

Hennen en Van Dijk volgen John Poppelaars op, die vorige maand is overgestapt naar wereldwijd consultancybureau BearingPoint, waar hij de leiding heeft over het Smart Analytics & Business Intelligence team in Nederland.

Nieuws