John Poppelaars leidt Analytics tak van BearingPoint

23 april 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Management en technologie consultancybureau BearingPoint heeft John Poppelaars per 1 mei 2015 benoemd tot hoofd van zijn Smart Analytics and Business Intelligence praktijk in Nederland. Poppelaars maakt de overstap van analytics specialist ORTEC, waar hij meer dan 20 jaar werkzaam was.

John Poppelaars (48) is een gepassioneerd voorstander van analytics als een ‘key business enabler’. Tijdens zijn 25 jaar lange adviescarrière, die hij meemaakte bij ORTEC, heeft hij klanten uit een verscheidenheid aan sectoren ondersteund – waaronder Postal & Express, Logistiek, Gezondheidszorg, Olie en Gas, Luchtvaart, Pensioenfondsen en Verzekeringen – bij het ontwikkelen van analytische strategieën en de uitvoering van gerelateerde projecten. Samen met zijn adviesteam en de Universiteit van Tilburg kreeg hij in 2012 de prestigieuze INFORMS Franz Edelman Award* voor zijn bijdrage aan TNT’s ‘Global Optimisation Programme’. Met het gebruik van geavanceerde analytische methoden kon TNT Express miljoenen besparen in zijn bedrijfsvoering en op mondiale schaal zijn klantenservice verbeteren. Poppelaars’ expertise ligt voornamelijk in de Econometrie, Operations Research, Statistiek en Data Science.

John Poppelaars en Mark Bartels - BearingPoint

Marc Bartels, Partner en Managing Director van het Nederlandse BearingPoint kantoor, zegt “zeer verheugd” te zijn met de aanwinst van Poppelaars, daarbij stellend dat hij een “klantgerichte analytics en optimalistatie-expert” is met een bewezen staat van dienst in analytics advisering. “Zijn ervaring zal ons vermogen om klanten te ondersteunen in hun groei naar analytische volwassenheid versterken. Met John aan het hoofd van ons groeiende Analytics team kunnen we de ondersteuning van onze klanten optimaliseren door hun besluitvorming te verbeteren met gebruik van op fact-based inzichten en state-of-the-art technologieën, zoals ons prijswinnende HyberCube analytics platform.”

Naast zijn consultancywerk voor BearingPoint zet Poppelaars zich actief in om publiek bewustzijn te stimuleren voor de toegevoegde waarde van analytische technologie voor zowel het bedrijfsleven als de samenleving. Hij houdt bijvoorbeeld een blog bij over het onderwerp (‘OR at Work’), waarop hij zijn ervaringen en inzichten deelt over de praktische toepassing van analytics. Bovendien wordt hij regelmatig uitgenodigd als publieke spreker en gastdocent, zowel nationaal als internationaal, over analytics gerelateerde onderwerpen.

BearingPoint

John Poppelaars heeft Master in Econometrie van de Erasmus Universiteit Rotterdam en is een INFORMS Certified Analytics Professional.

* Het doel van de Franz Edelman competitie is om uitzonderlijke voorbeelden van operations research, managementwetenschap en geavanceerde analytics in de wereld aan het licht te brengen, en deze te erkennen en te belonen.