Maurits Hoeve naar AT Osborne Bestuur & Organisatie

19 mei 2015 Consultancy.nl

Maurits Hoeve heeft onlangs het team versterkt van AT Osborne Bestuur & Organisatie. Hij is afkomstig van organisatieadviesbureau Hiemstra & De Vries, waar bijna acht jaar werkzaam was. In zijn nieuwe rol als senior consultant verandermanagement zal Hoeve zich vooral richten op het begeleiden van (complexe) veranderopgaven.

Maurits Hoeve behaalde een master in Bedrijfskunde en Strategisch Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na het afronden van zijn studie kwam hij al snel terecht bij Hiemstra & De Vries, een organisatieadviesbureau uit Utrecht. Het bureau richt zich in het bijzonder op het verbeteren van de publieke sector en helpt opdrachtgevers onder meer bij verandervraagstukken. Bij Hiemstra & De Vries was Hoeve bijna acht jaar werkzaam, in zijn laatste rol als senior organisatieadviseur. Vanuit die rol heeft hij diverse publieke organisaties begeleid – zowel als adviseur en interim manager – bij strategische en veranderopgaven, met een focus op vraagstukken in de ruimtelijke sector.

Maurits Hoeve, AT Osborne

AT Osborne
Onlangs besloot Maurits Hoeve dat het tijd was voor een nieuw avontuur. Hij sloot zich aan bij de Bestuur & Organisatie adviespraktijk van AT Osborne, een adviesbureau dat zich richt op oplossingen voor ruimtelijke vraagstukken. Het bureau uit Baarn werkt voornamelijk voor opdrachtgevers in de publieke sector en heeft inmiddels zo’n 150 professionals in dienst, die uiteenlopende diensten verzorgen; van project- en procesmanagers tot experts op het gebied van techniek, financiën, risico's, milieu, allianties of juridische vraagstukken.

Hoeve zal zich bij AT Osborne in de rol van senior consultant verandermanagement voornamelijk bezighouden met het begeleiden van bestuurders, managers en medewerkers bij hun veranderopgaven. “Met een ontspannen en vindingrijke werkstijl begeleid ik mensen om met beter resultaat en met eigenheid en plezier samen te werken. Ik vorm me snel een doorleefd beeld van zowel wat zich 'boven water' (inhoud en processen) als wat zich 'onder water' (onderlinge interactie en emoties) afspeelt en doe wat nodig is om mensen een doorbraak te laten realiseren. Eerst bij zichzelf, vervolgens met elkaar”, aldus Hoeve over zijn nieuwe rol en aanpak.

Nieuws

Meer nieuws over