40 best presterende MKB maakbedrijven van Nederland

04 mei 2015 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Huisman, SIF Group en Frames mogen zich de best presterende MKB-maakbedrijven van ons land noemen. Hydratec, Ploeger Oxbo en Prodrive zijn de snelst groeiende bedrijven in de maakindustrie.

Jaarlijks stelt zakenblad Management Team, in samenwerking met adviesbureau Mazars Berenschot Corporate Finance (MBCF), een lijst van de 100 best presterende MKB-maakbedrijven van Nederland. De ranking, de zogeheten ‘Maakindustrie 100’, bevat MKB-maakbedrijven met een omzet tot een half miljard euro. Het gaat om bedrijven met een Nederlandse moederonderneming, die leveren aan b2b-bedrijven. Al deze ondernemingen zijn beoordeeld en gerangschikt op vier factoren: omzet, omzetgroei, EBITDA en return on invested capital.

20 best presterende MKB maakbedrijven van Nederland

Net als vorig jaar staat Huisman, een familiebedrijf uit Schiedam dat groot industrieel materiaal ontwerpt en produceert voor de olie- en gasindustrie, bovenaan, gevolgd door SIF Group en Frames. De nummer twee van afgelopen jaar, Verder, een producent van pompen, luchtcontrole- en vacuümapparatuur voor verschillende branches, is gedaald naar plek vier.

Met een groeipercentage van 40% is Hydratec de grootste groeier in de branche*. De top 5 grootste groeiers wordt gecompleteerd door Ploeger Oxbo, Prodrive, Kanon en Nedcard. Ottevanger, Van Aarsen en Spirotech zijn de meest winstgevende maakbedrijven, gevolgd door Verder en Frames.

21 - 40 best presterende-MKB-maakbedrijven van Nederland

Bekijk ook de MKB maakbedrijven van 2014 en de MKB maakbedrijven van 2013.

* Het betreft gemiddelde groei tussen 2008 en 2013.