100 best presterende MKB maakbedrijven van 2013

01 april 2013 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Mazars Berenschot Corporate Finance heeft in opdracht van zakenblad Management Team een ranking opgesteld van de 100 best presterende MKB-maakbedrijven van Nederland. De lijst, genaamd ‘Maakindustrie 100’, bevat MKB-maakbedrijven met een omzet tot een half miljard euro.
 
Top 3
Op #1 staat Huisman, een familiebedrijf uit Schiedam dat groot industrieel materiaal ontwerpt en produceert voor de olie- en gasindustrie. Op #2 staat Shipyard De Hoop, een scheepvaartbouwer dat jaarlijks vijf tot negen grote schepen bouwt bestemd voor vrachtvervoer of grote cruises. De top 3 wordt gecompleteerd door Verder International, een netwerk van bedrijven die toepassingen produceren voor de chemische, de voedings- en de farmaceutische industrie.
 
Een overzicht van de top 20 bedrijven in de Maakindustrie 100 van 2013:
 
MT Maakindustrie 100 - Top 20
 
Maakindustrie 100
Voor het opstellen van de ranking keek Mazars Berenschot Corporate Finance naar MKB-maakbedrijven met een Nederlandse moederonderneming in de sfeer van `business-to-business'. Ondernemingen zijn beoordeeld op vier factoren: omzet, omzetgroei, EBITDA en return on invested capital.