Inge de Bekker van Hospitality Group wint Aithra Award

22 april 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Inge de Bekker, directeur Business Development van Hospitality Group, heeft afgelopen weekend de prestigieuze ‘Aithra Award’ in de wacht gesleept.

Jaarlijks reikt Aithra, een netwerk van ondernemende vrouwen, de zogeheten ‘Aithra Awards’ awards uit. De prijs is vijf jaar geleden in het leven geroepen om ondernemerschap van vrouwen te stimuleren, door onder meer succesvolle topvrouwen in de schijnwerpers te zetten. “De Aithra Award wordt toegekend aan een vrouwelijk rolmodel dat bekend staat om haar passie en visie. Iemand die haar maatschappelijke en organisatieresultaten op inspirerende wijze uitdraagt”, aldus de organisatie. De winnaressen zijn zelfstandig ondernemer of bekleden een topfunctie in het bedrijfsleven, het onderwijs, in de zorg of bij de overheid.

Inge de Bekker - Hospitality Group

Dit jaar deden ruim 100 vrouwen mee aan de competitie. Na de eerste selectie door de juryleden gingen 30 kandidaten door naar de volgende ronde, en uiteindelijk werden zes vrouwelijke professionals genomineerd voor de finale. Op zaterdag 18 april, tijdens een wervelend gala bij gastheer Rabobank in Breda, werd de winnaar onthuld: Inge de Bekker van Hospitality Group. Dagelijks pendelt ze op en neer tussen Breda en Amersfoort, waar Hospitality Group gevestigd is, om haar functie als directeur Business Development zo goed mogelijk in te vullen. “Inge weet de maximale kwaliteit voor haar opdrachtgevers en medewerkers neer te zetten. Ze is inspirerend en ondernemend. Het is haar kracht mensen en organisaties te laten groeien”, aldus de jury van de Aithra Awards.

In een reactie op de prijs zegt Henk Visser, algemeen directeur van Hospitality Group, dat hij “trots” is op De Bekker, evenals dat het een “stevige erkenning” is voor haar prestaties. “Als management consultant is zij de inspirator van (internationale) innovatieprojecten bij onder meer Google en ABN AMRO Bank. Ook ons eigen hoog gewaardeerde ‘clubhuismanagement’ van en voor professionals is het resultaat van haar mensgerichte visie en bevlogen aanpak”, aldus Visser.

De Belofte Award ging dit keer naar Florentine Ouborg, die met haar 27 lentes al drie jaar aan het roer staat van Princess Sportsgear & Traveller. De Bekker en Ouborg ontvingen de prijzen uit handen van hun voorgangsters Ella Snoek en Joyce van den Noort.