Magnus Google Glass tool kanshebber innovatieprijs

24 april 2015 Consultancy.nl

Onlangs schreef Consultancy.nl al over de unieke Google Glass oplossing die adviesbureau Magnus ontwikkelde voor beveiligingsbedrijf SERIS. Met de tool – een toepassing voor efficiënte ronderegistratie – wordt de dienstverlening van opdrachtgevers geoptimaliseerd en verbetert deze de informatievoorziening voor beveiligers. Inmiddels is de unieke oplossing ook genomineerd voor een NVSM innovatieaward.

Jaarlijks reikt de Nederlandse Vereniging voor ServiceManagement (NVSM) een bijzondere prijs uit aan een bedrijf met een innovatief idee of oplossing op het gebied van Service Management. SERIS*, een beveiligingsbedrijf dat innovatie hoog in het vaandel heeft staan, werkt al een aantal maanden samen met adviesbureau Magnus – een specialist op het gebied van innovatieve ICT-middelen – aan een ronderegistratie oplossing op Google Glass. Hun inspanningen lijken te worden beloond, nu de partijen genomineerd zijn voor de NVSM Innovatie Award.

NVSM Innovatieprijs

Google Glass oplossing
Magnus legt uit hoe de door hen ontwikkelde Google Glass tool beveiligers anno 2015 kan helpen: “Een grote uitdaging in de beveiligingsbranche vandaag de dag is dat de beveiliger zijn omgeving continu moet kunnen observeren tijdens zijn werk en hierbij zijn handen vrij wil hebben. Waar beveiligers voorheen minimaal een scanner, pda, sleutelbos en een logboek bij zich hadden, zorgt Google Glass voor een handsfree manier van werken. Glass geeft niet alleen relevantie informatie (als alarmcodes, routes, controlepunten), maar zorgt ook voor betere kennisborging, minder inwerktijd en hogere veiligheid. Daarmee biedt de Glass ronderegistratie oplossing meer controle en een hogere kwaliteit dienstverlening aan (potentiële) opdrachtgevers. Een mooi voorbeeld van procesverbetering door een innovatieve oplossing die zorgt voor een win-win situatie: enthousiaste medewerkers en tevreden klanten”, aldus Magnus.

Google glass oplossing Magnus

NVSM Award nominaties
Uit alle inzendingen heeft een deskundige jury van NVSM de meest opzienbarende oplossingen geselecteerd, waaronder die van Magnus. Volgende week wordt van al deze genomineerden de pitch gefilmd. Deze filmpjes worden op 30 april getoond tijdens het NVSM Voorjaarscongres in het Nationaal Militair Museum in Soest. De aanwezige NVSM-leden kiezen dan de uiteindelijke winnaar van de NVSM Innovatie Award.

*SERIS is relatief nieuw in de Nederlandse beveiligingsveiligheids- en facilitymarkt (2010) en is ontstaan uit diverse overnames van security- & safety organisaties. Met een moedermaatschappij in Frankrijk en zustermaatschappijen in België en Luxemburg beschikt SERIS over jarenlange internationale kennis en kunde op het gebied van beveiliging-gerelateerde dienstverlening. SERIS is aangesloten bij de Nederlandse Veiligheidsbranche en beschikt over het Keurmerk Beveiliging. Zijn Safety dienstverlening heeft het VCA-certificaat.

Nieuws

Meer nieuws over