Harm Blaak krijgt Europese rol bij Towers Watson

10 april 2015 Consultancy.nl

Towers Watson heeft de Nederlander Harm Blaak per 1 juli benoemd tot hoofd van zijn Risk Consulting en Software praktijk voor de regio Noord, Centraal en Oost Europa. Blaak zal deze functie combineren met zijn huidige functie als Leader Risk Consulting en Software voor de Benelux.

Met zo’n 15.000 medewerkers in meer dan 30 landen behoort Towers Watson tot ’s werelds grootste HR dienstverleners. Het adviesbedrijf ondersteunt klanten met advies en oplossingen op het gebied van arbeidsvoorwaarden, talent en beloningsprogramma’s, risico- en kapitaalmanagement.

Harm Blaak is sinds 2005 in dienst bij het bureau*, daarvoor werkte hij jarenlang voor branchegenoot Mercer, verzekeraar Levob (sinds 2004 onderdeel van Avéro Achmea) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bij Towers Watson heeft Blaak de afgelopen 10 jaar diverse leidinggevende functies bekleed – sinds 2010 vervult hij de rol van Leader Risk Consulting en Software voor de Benelux. Per 1 juli dit jaar wordt zijn takenpakket verder uitgebreid en krijgt hij ook de de regio Noord, Centraal en Oost Europa onder zijn hoede.

Harm Blaak - Towers Watson

Blaak over zijn nieuwe uitdaging: “Ik vind het belangrijk dat op deze manier alle kennis en ervaring die wij in de verzekeringsbranche in Europa hebben, veel sneller beschikbaar wordt voor onze klanten. Daardoor kunnen zij de grote uitdagingen die in de hele regio spelen, zoals veranderende business modellen, internationalisering of verscherpte wetgeving, beter het hoofd bieden zodat zij klaar zijn voor de toekomst.”

De verantwoordelijkheid voor de Risk Consulting en Software praktijk in Zuid-West Europa ligt in handen van de Fransman Frédéric Traimond, die begin deze maand de overstap maakte van PwC. Naast Blaak heeft ook Bart den Hartog, sinds vorig jaar de topman van Towers Watson in Nederland, een EMEA management rol.

* Tussen 2005 en 2010 werkte Blaak voor Watson Wyatt, de juridische voorganger van Towers Watson, ontstaan begin 2010 na de fusie tussen Towers Perrin en Watson Wyatt.

Nieuws

Meer nieuws over