been mc organiseert Performance Management event

25 maart 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd

been management consulting organiseert op 26 maart de Masterclass Performance Management. Tijdens het event krijgen deelnemers inzicht in de laatste trends en ontwikkelingen binnen het domein, leren ze van de praktijkcases van D.E. Master Blenders 1753 en Philips en krijgen ze aan de hand van een maturity model inzicht in de volwassenheid van Performance Management binnen hun eigen firma.

Voor bedrijven uit uiteenlopende sectoren, vormt performance management een elementair thema. Tegen de achtergrond van toenemende concurrentie in de markt en een grotere druk voor meer efficiëntie, wordt het voor bedrijven steeds belangrijker om de organisatie goed uit te rusten voor optimale prestaties. Kijkend naar het personeel van een bedrijf en vanuit een onderwijsperspectief speelt performance management een essentiële rol. Door prestaties van werknemers meetbaar te maken kan hun productiviteit gestimuleerd worden en, belangrijker nog, kan het management op een hoger niveau de resultaten bijhouden. Organisaties die als marktleiders worden gezien gaan nog een stap verder met performance management, zij gebruiken het systeem om een lerende organisatie te creëren en te behouden.

Ondanks het belang van het vakgebied, blijft het succesvol implementeren van het performance management gedachtengoed binnen een organisatie een uitdaging voor veel managers. Of het nu de ontwikkeling van een performance management raamwerk, het opstellen van KPI’s of het implementeren van een systeem betreft – op allerlei niveaus liggen er complexe uitdagingen voor een succesvolle implementatie.

Masterclass Performance Management

Masterclass Performance Management
Om hun klanten en relaties te ondersteunen die dagelijks te maken hebben met vraagstukken hoe de eigen organisatie verder te ontwikkelen, organiseert been management consulting (been mc) morgen, op 26 maart, de Masterclass Performance Management. Tijdens het event staan drie thema’s centraal. Ten eerste krijgen deelnemers nieuwe inhoudelijke kennis over Performance Management. Ten tweede krijgen ze handvatten aangereikt voor de implementatie van best practices. Zo geven de adviseurs bruikbare tips en trucs hoe Performance Management het beste in organisaties ingezet kan worden, welke prestaties meetbaar kunnen worden gemaakt en hoe een lerende organisatie tot stand gebracht kan worden. Tot slot krijgen de circa 20 deelnemers ook inzichten in het volwassenheidsniveau van het Performance Management systeem in hun eigen organisatie. Hiervoor maakt been mc gebruik van een zelf ontwikkeld volwassenheidsmodel, gebaseerd op “onderscheidende, bewezen modellen”, aldus het bureau, aangevuld met hun eigen jarenlange kennis en ervaring met complexe veranderprojecten.

Sprekers
De masterclass kent twee keynote sprekers: Atso de Jong van D.E. Master Blenders 1753 en Maurice Verhagen van Philips. Op een inspirerende en interactieve manier zullen zij hun ervaringen delen over verbeteringen in hun Performance Management systeem, welke impact dit heeft gehad op het gedrag van de medewerkers en wat het hen uiteindelijk heeft opgeleverd.